RSCA Retro: Scifo's laatste doelpunt voor Paars-Wit (2000)

Achttien jaar geleden maakte Enzo Scifo zijn 56ste en meteen ook laatste doelpunt ooit voor Paars-Wit tegen KAA Gent, de tegenstander van dit weekend.

Enzo Scifo was drie jaar eerder teruggekeerd naar het Astridpark nadat hij eerder al tussen 1983 en 1987 hoge ogen gooide in het paars-witte shirt. Tien jaar na zijn vertrek - en na omzwervingen bij Internazionale, Girondins Bordeaux, AJ Auxerre, Torino en AS Monaco - streek hij opnieuw neer op het vertrouwde nest voor een nieuwe passage van drie seizoenen.

In zijn laatste seizoen kon de toen 33-jarige Scifo geen onbetwiste basisplaats meer opeisen, maar hij scoorde wel nog twee keer voor Paars-Wit. Zijn laatste doelpunt maakte hij op zondag 16 april 2000 in de thuiswedstrijd tegen KAA Gent, zijn laatste basisplaats ooit bij RSCA. Net voor de rust opende Scifo de score tegen de Buffalo's, al zouden Ole-Martin Arst en Ivica Dragutinovic uiteindelijk nog voor een 1-2-nederlaag zorgen. Geen ramp, want een week later haalde Paars-Wit op het veld van KRC Genk dan toch de landstitel binnen na een 1-4-zege op KRC Genk.

Lees verder

RSCA heeft begrip voor de maatregelen die de overheid neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een overrompeling in onze ziekenhuizen te voorkomen. Toch is de club ontgoocheld dat publiek niet langer welkom is in het Lotto Park.