RSCA Retro: Paars-Wit stelt titelfeestje van KRC Genk uit

Zondag trekt Paars-Wit naar KRC Genk. In het seizoen 1998-1999 stelde RSCA daar het eerste titelfeestje van de Genkenaars nog uit dankzij een 2-5-zege.

Het seizoen 1998-1999 startte dramatisch voor Paars-Wit. Trainer Arie Haan kreeg de motor niet aan het draaien en betaalde daarvoor halverwege september al het gelag toen RSCA in de kelder van het klassement stond. Zijn voormalige assistenten JEAN DOCKX en Frank Vercauteren namen het roer over en begonnen aan een knappe remonte. Daar waar Paars-Wit in de eerste negen speeldagen slechts één keer wist te winnen, volgden in de komende 25 speeldagen liefst twintig overwinningen.

Een knappe eindsprint met onder meer een 0-6-zege op het veld van Standard en een 4-0-overwinning thuis tegen KAA Gent zorgden ervoor dat RSC Anderlecht zelfs koploper KRC Genk nog onder druk zette. Op de voorlaatste speeldag trok Paars-Wit voor een rechtstreeks duel richting Limburg. Bij winst was Genk sowieso kampioen, maar RSCA wist dat eerste titelfeestje nog uit te stellen.

Oleg Iachtchouk opende de score op Genkse bodem, Alin Stoica verdubbelde die voorsprong vroeg in de tweede helft. Invaller Yannis Anastasiou zorgde op aangeven van ex-Genkenaar Bart Goor voor de 0-3. Tomasz Radzinski en Branko Strupar (vanop strafschop) zorgden er met elk twee treffers voor dat de wedstrijd uiteindelijk op een spectaculaire 2-5 eindigde. Dankzij die overwinning maakte RSCA zelfs nog kans op de titel op de laatste speeldag, maar concurrenten KRC Genk en Club Brugge lieten helaas geen steek meer vallen, waardoor het voor Paars-Wit ondanks een afsluitende 3-1-zege tegen KV Kortrijk bij een derde plaats bleef. Het huzarenstukje van Vercauteren en Dockx blijft desondanks tot op vandaag een lovenswaardige prestatie, en werd gevolgd door de succesjaren onder Aimé Anthuenis, die in de zomer van 1999 weggeplukt werd bij... KRC Genk.

Lees verder