RSCA Retro: Lukaku's eerste doelpunt voor Paars-Wit

Komend weekend trekt RSCA naar het Regenboogstadion van SV Zulte Waregem, waar Romelu Lukaku in 2009 zijn eerste doelpunt ooit voor Paars-Wit maakte!

De oudste van de broertjes Lukaku maakte op het einde van het seizoen 2008-2009 al zijn officiële debuut voor RSCA toen hij - nog geen twee weken na zijn 16e verjaardag - mocht invallen in de tweede testwedstrijd om de titel tegen Standard. Het seizoen erop behoorde Romelu officieel tot de paars-witte A-kern van coach Ariel Jacobs. Tijdens de eerste drie speeldagen kwam hij niet in actie, maar op 22 augustus 2009 was het eindelijk zover: in minuut 69 van het duel tegen Zulte Waregem kwam Lukaku zijn ploegmaat Kanu aflossen, om vervolgens twintig minuten later zijn eerste doelpunt ooit voor RSCA tegen de netten te jagen op assist van Mbark Boussoufa. Het begin van een mooi verhaal, want Romelu zou uiteindelijk in 98 officiële wedstrijden tijd niet minder dan 41 doelpunten en 18 assists op zijn naam laten zetten in het paars-witte shirt.

Lees verder

​​​​​​​De club kreeg de melding dat Rob “Robbie” Rensenbrink (72) vrijdagavond gestorven is na een slepende ziekte.

Vanaf dinsdag 28 januari, 12u00, ligt een rouwregister voor Robbie Rensenbrink in een ingerichte Memorial Corner in de RSCA-Fanshop van het Lotto Park. Alle supporters die een afscheidsboodschap willen achterlaten, zijn er de komende dagen welkom. 💜 #RIPRobbie #Legend