RSCA Retro: KAA Gent maakt kennis met Acheampong (2013)

Vijf jaar geleden scoorde Frank Acheampong zijn eerste treffer in het paars-witte shirt tegen... KAA Gent, de tegenstander van aanstaande zondag.

Op zondag 11 augustus 2013 stonden RSC Anderlecht en KAA Gent tegenover elkaar in het Astridpark op de derde speeldag van de Jupiler Pro League. In januari van dat jaar had Paars-Wit een 19-jarig talent opgepikt bij het Thaise Buriram United, een vinnige speler die er 'de Ghanese Messi' genoemd werd. Frank Acheampong was de naam. Acheampong maakte meteen de nodige indruk door met de Anderlechtse jeugd het prestigieuze toernooi Viareggio te winnen, en daarom werd hij ook al snel opgenomen in de A-kern.

Acheampong maakte zijn debuut op de openingsspeeldag van het seizoen 2013-2014 met in invalbeurt tegen Sporting Lokeren (2-3-nederlaag). Zijn tweede optreden volgde dus twee wedstrijden later. De Ghanees mocht na 68 minuten en bij een 3-0-tussenstand invallen voor Samuel Armenteros. Tien minuten later maakte KAA Gent kennis met de spurtbom genaamd Acheampong. Silvio Proto zette met een snelle uitworp richting Acheampong de counter op, en die laatste stak meteen met een stevige spurt de helft van het veld over alvorens de bal voorbij doelman... Frank Boeckx te schuiven. Acheampong zou uiteindelijk vier jaar lang bij Paars-Wit spelen, begin dit seizoen vertrok hij richting het Chinese Tianjin Teda (eerst op huurbasis, sinds januari definitief). De pijlsnelle Ghanees ging de clubannalen in met 165 wedstrijden op de teller, waarin hij 22 keer scoorde en 21 assists uitdeelde. Het exacte aantal verdedigers dat een verkoudheid opliep vanwege de snelheid waarmee Acheampong hen voorbij flitste, konden we echter niet achterhalen.

Lees verder

Embedded thumbnail for 100 dagen coach Vincent Kompany
Video
Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om coach te worden van RSCA. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van Sporting.

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪