RSCA Retro: Jova en Dieu zorgen voor zege op Sclessin (2012)

De afgelopen seizoenen had Paars-Wit het telkens knap lastig op bezoek bij Standard, maar in 2012 won het er nota bene dankzij twee ex-Luikenaars.

In de zomer van 2011 landden met de Servische linksbuiten Milan Jovanovic en de Congolese sluipschutter Dieumerci Mbokani twee kampioenenmakers van Standard in het Astridpark. Na hun titels met de Luikenaars hadden beide spelers het buitenland opgezocht, maar het lukte hen niet om daar door te breken. Paars-Wit haalde hen terug naar de Belgische competitie, met succes.

Jova speelde in totaal 91 wedstrijden voor Paars-Wit en was daarin goed voor 24 doelpunten en 29 assists, Dieu klokte dan weer af op 48 doelpunten en 16 assists. Op zondag 12 februari 2012 zorgde het duo mee voor de 1-2-zege van Paars-Wit op Luikse bodem. Meme Tchité, ex-RSCA en toen bezig aan zijn tweede passage bij Standard, opende de score vanop de stip, Silvio Proto verhinderde een grotere achterstand voor Paars-Wit. Een kwartier voor tijd werd een voorzet van Jova knap binnengekopt door Roland Juhasz, twee minuten voor tijd zorgde Dieu voor een extatisch uitvak door - alweer op assist van de Serviër - voor de 1-2-overwinning te zorgen. Nadien volgden voor Paars-Wit heel wat frustrerende tripjes naar Luik, pas eerder dit seizoen kon het er na vijf jaar nog eens een overwinning boeken.

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.