RSCA Retro: Het trainersdebuut van ‘de Reiger’

Paars-Wit trekt deze vrijdag voor een oefenmatch naar ‘t Kuipje van KVC Westerlo. De laatste keer dat we de Kemphanen in de ogen keken, was tijdens de 1/16e finales van de Beker van België vorig seizoen.

Nicolás Frutos zal die woensdag 20 september nooit vergeten. Hij maakte tijdens het bekerduel zijn debuut als hoofdtrainer, bij de club van zijn hart. De Argentijn verving René Weiler, van wie RSC Anderlecht enkele dagen voordien afscheid had genomen. Een goal van Henry Onyekuru zorgde voor een 0-1-zege en een plek in de achtste finale. In totaal was Nicolás vier wedstrijden T1 van RSCA. Hij bezorgde ons in de competitie nog een overwinning tegen Waasland-Beveren (1-2), in de Champions League verloren zijn manschappen met 0-3 van Celtic FC. Na de competitiezege tegen Standard (1-0) nam Hein Vanhaezebrouck het van hem over.

Eerder had de Argentijn zijn sporen verdiend als speler. Nadat hij aan de slag was bij verschillende Argentijnse clubs en een jaar bij het Spaanse UD Las Palmas, belandde Nicolás in januari 2006 bij Anderlecht. De dodelijk efficiënte spits werd omwille van zijn gestalte, hij is 1,93 meter groot, ‘de Reiger’ genoemd. In 95 wedstrijden voor RSCA kwam hij 52 keer tot scoren en deelde hij 13 assists uit. Op het einde van het seizoen 2009/10 nam hij in het Astridpark afscheid van zijn voetballersbestaan. Sindsdien heeft Nico voor altijd een plaats in ons paars-witte hart!

De aftrap wordt vrijdag 20 juli om 19.30 uur gegeven. Abonnees mogen gratis komen kijken! Heb je jouw abonnement voor het nieuwe seizoen al? Dan kom je helemaal GRATIS naar deze oefenwedstrijd kijken! Belangrijk : alle abonnees hebben wel een ticket nodig. Dit ticket is enkel op te halen aan de ticketing van RSCA, op vertoon van je identiteits- en abonnementskaart, en zolang de voorraad strekt. 

Lees verder