RSCA Retro: Het laatste doelpunt van Nicolás Frutos (2010)

De Argentijnse spits Nicolás Frutos ging de clubgeschiedenis in als de man die in 95 officiële wedstrijden voor Paars-Wit niet minder dan 52 kon scoren, maar zonder blessureleed hadden die cijfers een pak hoger kunnen uitvallen.

Nicolás Frutos belandde in januari 2006 in het Astridpark nadat de boomlange aanvaller enkele maanden eerder al tot een akkoord gekomen was met Paars-Wit. Buiten één seizoen bij het Spaanse Las Palmas had de toen 24-jarige El Garza, de Reiger, tot dan toe altijd in zijn thuisland Argentinië gespeeld. Veel tijd had Frutos niet nodig om de harten van de fans te veroveren, want in zijn allereerste wedstrijd voorkwam hij meteen een nederlaag door vijf minuten voor tijd de gelijkmaker te scoren tegen... Cercle Brugge. Sterker nog, in zijn eerste tien wedstrijden in het paars-witte shirt was hij meteen goed voor negen doelpunten.

In de seizoenen erop kreeg Frutos echter af te rekenen met heel wat blessureleed, waardoor hij regelmatig voor langere periodes aan de kant moest blijven staan. In zijn voorlaatste wedstrijd voor RSCA maakte El Garza zijn laatste doelpunt: tegen rivaal Club Brugge. Op woensdag 3 februari 2010 leek het erop dat de West-Vlamingen met de volle buit aan de haal zouden gaan in het Astridpark, maar de ingevallen publiekslieveling zorgde een kwartier voor tijd met zijn derde doelpunt van het seizoen voor de 2-2-gelijkmaker. In de slotfase zette Mbark Boussoufa de kroon op het werk door de 3-2-zege binnen te halen. Nog voor het einde van het seizoen werd echter besloten om het contract met de toen 28-jarige Argentijn in onderling overleg te ontbinden nadat een aanslepende achillespeesblessure hem opnieuw voor lange tijd aan de kant zette. Frutos sloot zijn carrière af met 95 duels voor Paars-Wit op de teller en was daarin goed voor 52 doelpunten en 13 assists.

Lees verder