RSCA Retro: Het enige doelpunt van Veselinovic (2011)

In de winter van 2011 won Paars-Wit de strijd om Dalibor Veselinovic. De boomlange Servische spits scoorde zijn enige doelpunt voor de club tegen KRC Genk.

Veselinovic maakte in 2010 furore bij tweedeklasser FC Brussels en versierde zo de interesse van heel wat Belgische topclubs. Paars-Wit kon de Servische targetspits binnenhalen tijdens de wintermercato, maar moest er opboksen tegen concurrentie als Romelu LukakuTom De Sutter en Matias Suarez. Op vrijdag 15 april 2011 kreeg Veselinovic zijn eerste basisplaats bij Paars-Wit tegen KRC Genk. Hij bedankte al na zes minuten voetballen voor het vertrouwen met een kopbaldoelpunt.

RSCA won de wedstrijd uiteindelijk met 2-0 nadat ook Lukaku wist te scoren, maar voor Veselinovic bleef het succes beperkt. Hij werd in de daaropvolgende seizoenen uitgeleend aan KV Kortrijk, Beerschot AC en Waasland-Beveren alvorens in 2014 te verhuizen naar KV Mechelen met amper 14 wedstrijden (met één doelpunt en twee assists) voor RSCA op de teller. Tegenwoordig is de nu 30-jarige Veselinovic aan de slag bij GFC Ajaccio in de Franse tweede klasse.

Lees verder