RSCA Retro: Frédéric Pierres eerste en enige goal (2000)

In de aanloop naar het duel tegen KRC Genk keren we terug naar oktober 2000. Toen scoorde Frédéric Pierre zijn enige doelpunt ooit voor Paars-Wit.

Tijdens het seizoen 2000-2001 beleefde Paars-Wit een topperiode in de Champions League en stootte het zowaar - als eerste Belgische club ooit - als groepswinnaar door naar de volgende ronde. In de kern zat ook één huurling: de 26-jarige Frédéric Pierre werd door Standard verhuurd aan Paars-Wit nadat hij zich in de seizoenen daarvoor manifesteerde bij Germinal Ekeren, RWDM en Excelsior Moeskroen.

De middenvelder/aanvaller had echter af te rekenen met zware concurrentie in het Astridpark en kwam zo slechts aan vijf competitiewedstrijden namens Paars-Wit. Bij zijn debuut trof hij wel meteen raak. Op zondag 1 oktober 2000 werd hij door trainer Aimé Anthuenis al snel in de strijd gegooid in de wedstrijd in en tegen KRC Genk. Bernd Thijs had de Limburgers met een vroege strafschop op voorsprong gebracht, Pierre kwam na nog geen kwartier spelen al invallen voor Aleksandar Ilic. Net na het half uur maakte de invaller er 1-1 van, meteen ook de eindstand. Nadien kwam Pierre nog aan twee basisplaatsen en twee invalbeurten voor Paars-Wit in de competitie, maar verder kwam de man uit Namen niet meer - al mocht hij op het einde van het seizoen wel nog mee de titel vieren met zijn ploegmaats. Na latere passages bij Nîmes Olympique, KSK Beveren, AS Eupen, Universitatea Craiova en Spy FC hing Frédéric Pierre in 2006 zijn schoenen aan de haak.

Lees verder

Onze ploeg voor #EUPAND. Come On You Mauves! 🟣⚪

line-up eupen
Anouar Ait El Hadj
De jonge Anouar Ait El Hadj vertelt zijn verhaal aan de hand van belangrijke locaties uit zijn leven. Van het Agorapark in Molenbeek tot het Lotto Park: maak kennis met een echte Sporting Boy van de generatie van 2002.