RSCA Retro: Edi Krncevic treft raak tegen RSCA (1995)

In het verleden kwamen al meerdere spelers uit voor zowel Paars-Wit als Sporting Charleroi. De Kroatische Australiër Edi Krncevic is daar één voorbeeld van.

Edward 'Edi' Krncevic werd geboren in het Australische Geelong als zoon van een Kroatische vader. Nadat hij in zijn thuisland bij Geelong FC, Melbourne Croatia en Marconi Stallions speelde, maakte hij de overstap naar Europa. Bij Dinamo Zagreb lukte het hem niet om echt door te breken, maar na een half jaar MSV Duisburg in Duitse tweede klasse volgde een transfer naar Cercle Brugge. Na anderhalf seizoen bij de Vereniging, met 15 doelpunten in 45 competitieduels, versierde de lange ranke spits een contract in het Astridpark.

Tussen 1986 en 1989 ontpopte de Australiër zich tot een waardevolle pion bij RSCA. In drie seizoenen tijd trok Knrcevic 114 keer het paars-witte shirt aan en was hij goed voor 75 doelpunten. In die tijd werd hij ook één keer kampioen en won hij twee keer de Beker van België. Het seizoen 1988-1989 sloot hij bovendien af als topschutter in de hoogste klasse dankzij 23 doelpunten in 30 wedstrijden. Na passages bij het Franse FC Mulhouse, Club Luik en Eendracht Aalst tekende Krncevic in de zomer van 1995 bij Sporting Charleroi. Daar scoorde hij in 17 competitieduels 'amper' 4 doelpunten, maar de helft daarvan viel wel tegen... RSCA.

Op de tweede speeldag van het seizoen 1995-1996 liep Paars-Wit thuis tegen een 0-2-nederlaag aan tegen de Carolo's. Krncevic scoorde toen een kwartier voor tijd het tweede doelpunt voor de bezoekers. Op de negentiende speeldag nam RSCA wraak door met 1-3 te gaan winnen op Mambourg. Bosman (2) en Preko zorgden voor de doelpunten nadat Krncevic al na amper drie minuten spelen voor de openingstreffer gezorgd had. Een seizoen later sloot hij zijn actieve carrière af in zijn thuisland bij Gippsland Falcons, nadien was de nu 57-jarige Krncevic nog actief als coach bij verschillende Australische clubs.