RSCA Retro: de remonte tegen Essevee in 2011

Eerder deze week somden we al enkele interessante weetjes op over het duel tegen SV Zulte Waregem, vandaag blikken we terug op een knappe comeback!

In ons artikel 'VIJF WEETJES OVER ZULTE WAREGEM - RSCA' hadden we het het eerder al over de onderlinge duels tussen Essevee en Paars-Wit, met een bijzondere vermelding voor het rechtstreekse titelduel dat beide ploegen uitvochten in 2013. Een seizoen eerder zorgden beide clubs echter al eens voor een beklijvend duel in het Regenboogstadion.

Op zaterdag 26 november 2011, de vijftiende speeldag van de Jupiler Pro League, zag het er lang naar uit dat Paars-Wit tegen puntenverlies zou aanlopen. Tijdens de eerste helft werd er niet gescoord, maar rond het uur sloeg Zulte Waregem twee keer genadeloos toe. Jérémy Serwy opende de score voor de thuisploeg, Teddy Chevalier verdubbelde die voorsprong tien minuten later. Pas in minuut 83 wist Marcin Wasilewski voor de aansluitingstreffer te zorgen, maar die gaf Paars-Wit wel meteen vleugels. Twee minuten later trok Tom De Sutter de stand gelijk, en in minuut 87 kopte de spits zelfs de 2-3 in doel. Door die overwinning bleef Paars-Wit op kop in de competitie. RSCA zou de reguliere competitie dat jaar als leider afsluiten en zo de basis leggen voor de 31ste landstitel uit de clubgeschiedenis.