RSCA Retro: De Prins scoort buiten het Astridpark (1993)

Op de 19e speeldag van het seizoen 1992-93 deelden RWDM en RSCA de punten. De Molenbeekse 2-2-gelijkmaker kwam van de voet van… Frank Vercauteren.

Het was 17 januari 1993, de tweede speeldag van de terugronde. Anderlecht had de heenwedstrijd in augustus met 3-2 gewonnen en zakte met vertrouwen af naar het Edmond Machtensstadion in Molenbeek. Na een kwartier klopte Gunter Jacob Anderlechtkeeper Filip De Wilde met een heerlijke trap van buiten de grote rechthoek: 1-0. Luc Nilis bracht de bordjes al snel terug in evenwicht en na de rust schoot hij Paars-Wit zelfs op voorsprong.

Lange tijd leek Anderlecht met de drie punten huiswaarts te keren tot Frank Vercauteren in de 89e minuut de gelijkmaker binnen trapte. De voormalige Prins van het Astridpark was in zijn periode bij RSCA goed voor bijna honderd goals en scoorde zo eens niet vóór maar tegen Sporting. Hij verpeste overigens het trainersdebuut van Johan Boskamp, die enkele dagen eerder de fakkel had overgenomen van de Kroaat Luka Peruzovic.

Anderlecht raasde dat seizoen als een wervelwind doorheen de competitie (26 zeges, 6 gelijke spelen, 2 nederlagen) en behaalde haar 22e landstitel. Met amper 24 tegendoelpunten en 80 goals had het de beste verdediging én aanval van België. Superspits Luc Nilis scoorde dat seizoen, over alle competities heen, maar liefst 27 keer in 40 wedstrijden.

Vrijdag 22 juni neemt RSCA het opnieuw op tegen RWDM. De aftrap wordt gegeven om 19.30 uur in het Edmond Machtensstadion. Wie zal deze keer tweemaal raak treffen?