RSCA Retro: De laatste match van François Sterchele (2008)

In de vooruitblik naar het duel tegen Club Brugge keren we vandaag terug naar een thuisoverwinning waar later jammer genoeg een zwart randje om hing.

Op zaterdag 3 mei 2008 namen Paars-Wit en Blauw-Zwart het tegen elkaar op op de voorlaatste speeldag voor de tweede plaats in de Jupiler Pro League. Standard had zich toen al tot kampioen gekroond, waardoor de Brusselaars en de Bruggelingen onderling konden uitvechten wie met de dichtste ereplaats ging lopen.

Die zaterdagavond trok Paars-Wit aan het langste eind dankzij doelpunten van Stanislav Vlcek en Jelle Van Damme. Het Astridpark kon feesten, want daardoor was de tweede plaats meteen zo goed als binnen. Toch zou enkele dagen later nog een zwarte sluier neerdalen over het mooie resultaat tegen de West-Vlaamse rivalen. Op 8 mei 2008 overleed de Brugse spits François Sterchele immers na een zwaar auto-ongeval in Vrasene. De amper 26-jarige spits had zich op enkele seizoenen tijd opgewerkt van vierde tot eerste klasse en kwam zelfs vier keer in actie voor de Rode Duivels. In de zomer van 2007 stond hij zelfs dicht bij een transfer naar Paars-Wit, maar uiteindelijk koos de Luikenaar toch voor Club Brugge. Daar kwam hij aan 12 doelpunten in 36 wedstrijden, tot het noodlot veel te vroeg toesloeg.

Rust in vrede, François.

Lees verder