RSCA Retro: 4-2-winst als kampioenen tegen KAA Gent (2010)

Zondag staat Paars-Wit tegenover KAA Gent op de openingsspeeldag van Play-Off I. In 2010 werden beide clubs respectievelijk kampioen en vicekampioen.

Het seizoen 2009-2010 ging de geschiedenisboeken in als het allereerste seizoen waarin de Jupiler Pro League eindigde met play-offs. Voordien vochten 18 clubs op 34 speeldagen tijd voor hun plek in het eindklassement, maar vanaf 2010 neemt de top zes het onderling tegen elkaar op voor de landstitel. Op die manier wilde men de competitie nog spannender maken, maar dat was toen buiten RSCA gerekend. Na de reguliere competitie had Paars-Wit twaalf punten voorsprong op Club Brugge, en die werd er zelfs alleen maar groter op tijdens Play-Off I.

Met een 14 op 18 veroverde Paars-Wit na zes speeldagen in PO I de landstitel op het veld van grote rivaal Club Brugge. Op de zevende speeldag ontving RSCA als kersvers kampioen een week later KAA Gent in het Astridpark. Paars-Wit zette die titel meteen extra kracht bij, want dankzij Jelle Van DammeMatias Suarez en Thomas Chatelle keken de Gentenaars al na amper een kwartier spelen tegen een 3-0-achterstand aan. Coulibaly en Grondin milderden nog voor de Buffalo's, maar Guillaume Gillet maakte het feestje compleet door voor de 4-2-eindstand te zorgen. Paars-Wit maakte de play-offs uiteindelijk zelfs nog vol met een 24 op 30 zonder één nederlaag.

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!