RSCA ontvangt Pro League+ label

RSC Anderlecht mocht vandaag het Pro League+ label 2018 in ontvangst nemen. Het Pro League+ label wordt toegekend aan Pro League clubs die het voorbije jaar een kwaliteitsvolle communitywerking opzetten op basis van een beleidsplan met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en waardevolle activiteiten.

"Voor de Pro League is een sterke en geloofwaardige sociale werking bij de clubs prioritair. Zo worden ze ondersteund in de opmaak van hun beleidsplan en evaluatie van hun sociaal beleid. Clubs die zich inzetten voor een geloofwaardig lokaal sociaal beleid worden met dit label beloond", aldus Stijn Van Bever, CSR-manager van de Pro League.

Ondersteuning voor sterke communitywerkingen

De evaluatie van de werkingen gebeurde door een jury op basis van de ingediende beleidsplannen en de analyse van de werkingen van de clubs. 15 van de 24 Pro League clubs ontvangen op basis hiervan het Pro League+ label 2018. Daarnaast ontvingen zij van de Pro League ook voor 75.000 euro subsidies om hun communitywerking te ondersteunen. "RSCA is erg fier om deze erkenning te krijgen voor het geleverde werk in 2018 waarin het kansengroepen probeert te helpen via verschillende sociale projecten", aldus Josse De Leener, community manager van paars-wit.

Lees verder