RSCA neemt de kop in het Frans Kampioenschap

Eerste wedstrijd:

’s Ochtends stond de wedstrijd tegen AS Saint- Mandé gepland. Een ploeg die ondanks een moeilijke start, haar spel naar een hoger niveau kon tillen naarmate het seizoen vorderde. We waren er ons van bewust dat het een moeilijke wedstrijd zou kunnen worden. En dat vermoeden werd bevestigd meteen na het eerste fluitsignaal. Initieel speelde de tegenstander op een hoog tempo waardoor we moeilijk in de wedstrijd konden komen. Tegen het einde van de eerste helft, kregen we enkele goede kansen. Maar een doelpunt bleef achterwege. Ons gebrek aan efficiëntie werd bestraft. Tijdens de eerste minuten van de tweede helft, scoorde Yvan Wouandji met een prachtig schot. Saint-Mandé slaagde er uiteindelijk in om de score te verdubbelen. Tidan Diakhité werkte een knappe tegenaanval af. Ondanks een tactische ingreep van de coach slaagde Anderlecht er niet in om de aansluitingstreffer te maken. De wedstrijd eindigde op een 2-0 overwinning voor Saint-Mandé. RSCA bleef achter met een bittere nasmaak, door hun eerste nederlaag van het seizoen.

Tweede wedstrijd:

Tijdens de tweede wedstrijd van het weekend stond de “Clasico” tegen RC Lens op het programma. De twee ploegen kennen elkaar door en door. RSCA begon zelfzeker aan de partij en was gedreven om de overwinning in de wacht te slepen. Vanaf het eerste fluitsignaal leek de wedstrijd op de vorige ontmoeting tussen beide ploegen. In tegenstelling tot de wedstrijd van deze ochtend, slaagden we er wel in om de kansen af te werken. We konden voor deze wedstrijd rekenen op een zeer efficiëntie prestatie van onze kapitein: Alexandre Wespes. Hij was trefzeker en scoorde een hattrick. De wedstrijd eindigde in een 3-0 overwinning voor de Mauves.

Come on Mauve-tivés!

De volgende fase van het kampioenschap vindt plaats op 4 april: stay tuned! Dit is de laatste rechte lijn voor de finales die eind juni plaatsvinden.

Hoe ziet het klassement er nu uit?

1. Anderlecht: 13 punten
  2. Précy- sur- Oise: 10 punten
  3. Saint- Mandé: 10 punten (ze hebben beide wedstrijden gewonnen afgelopen weekend)
  4. RC Lens: 9 punten (dit was hun laatste poulewedstrijd, volgend weekend hebben ze geen wedstrijd)
  5. Schiltigheim: 2 punten (zij hadden geen wedstrijd afgelopen weekend)