RSCA-internationals spelen laatste interlands van 2017

De laatste interlands van het kalenderjaar 2017 zijn achter de rug, al stonden er voornamelijk oefeninterlands op het programma. Wij sommen graag nog eens even op wat de RSCA-internationals presteerden!

Leander Dendoncker en Matz Sels kwamen niet in actie bij de Rode Duivels in de duels tegen Mexico (3-3) en Japan (1-0). Tijdens dat tweeluik brak Sportingboy Romelu Lukaku trouwens ook het doelpuntenrecord van de nationale ploeg, hij is nu de topschutter aller tijden voor ons land.

Nicolae Stanciu en Alexandru Chipciu namen het met Roemenië vriendschappelijk op tegen Turkije en Nederland. Tegen Turkije werd het 2-0 in het voordeel van de Roemenen, Stanciu werd na 77 minuten naar de kant gehaald terwijl Chipciu op de bank bleef. Tegen Nederland (0-3-verlies) startte Chipciu wel op de rechterflank en maakte hij de partij vol, Stanciu viel aan de rust in.

Ivan Obradovic speelde met Servië twee oefeninterlands op Aziatische bodem. De linksachter stond zowel tegen China (0-2-winst) en Zuid-Korea (1-1-gelijkspel) negentig minuten op het veld.

Kara Mbodji verzekerde zich met Senegal in het tweeluik tegen Zuid-Afrika van deelname aan het WK 2018. In de eerste wedstrijd (0-2-winst) werd die kwalificatie al binnengehaald, maar Kara kwam er niet in actie. In de tweede wedstrijd, op Senegalese bodem, werd het 2-1 dankzij een laat kopbaldoelpunt van de centrale verdediger.

Sofiane Hanni (Algerije) en Henry Onyekuru (Nigeria) liepen elkaar tegen het lijf in de laatste kwalificatiewedstrijd uit hun poule. Veel stond daar niet meer op het spel, want Nigeria was al geplaatst als groepswinnaar. Beide spelers mochten invallen voor hun respectievelijke elftallen, het duel eindigde op 1-1. Nadien oefende Hanni nog tegen de Centraal-Afrikaanse Republiek (3-0-winst), hij mocht opnieuw net voor het uur invallen. Onyekuru zag zijn Nigeriaanse ploegmaats op Russische bodem stunten tegen Argentinië met 2-4, maar de flankaanvaller bleef de hele wedstrijd op de bank.