RSCA-internationals kennen hun WK-tegenstanders

Zopas werd er in Moskou geloot voor de groepsfase van het WK 2018, dat volgende zomer plaatsvindt in Rusland. Dat betekent dat de Anderlechtse internationals weten tegen wie ze het in juni volgend jaar moeten opnemen.

Rode Duivels Leander Dendoncker en Matz Sels nemen het in groep G achtereenvolgens op tegen Panama, Tunesië en Engeland. De kans zit er dus in dat ze mogelijk Hamdi Harbaoui tegen het lijf lopen indien de spits de definitieve selectie van het Noord-Afrikaanse land haalt.

Henry Onyekuru werd met Nigeria ondergebracht in groep D. Nigeria speelt daarin tegen Argentinië, IJsland en Kroatië.

Ivan Obradovic en Uros Spajic hebben met groep E een verraderlijke groep geloot. Hun tegenstanders zijn Brazilië, Zwitserland en Costa Rica.

In groep H kijken twee RSCA-spelers elkaar in de ogen. Het Polen van Lukasz Teodorczyk bekampt het Senegal van Kara, maar met Japan en Colombia zijn er nog twee andere gevaarlijke landen aanwezig in de groep.

Ook enkele uitgeleende paars-witte spelers mogen zich opmaken voor het WK. Trezeguet zit met Egypte in groep A met gastland Rusland, Uruguay en Saudi-Arabië. Isaac Kiese Thelin werd met Zweden onderverdeeld in groep F, waar de tegenstanders Duitsland, Mexico en Zuid-Korea zijn.

Lees verder