RSCA en Fenerbahçe verdelen de punten

Paars-wit nam het vanavond, donderdag 25 oktober, op tegen Fenerbahçe op de derde speeldag van de UEFA Europa League. Hein Vanhaezebrouck wijzigde zijn elftal op drie plaatsen in vergelijking met de wedstrijd van vorige zondag tegen Cercle Brugge. Kenny Saief, Ivan Santini en Alexis Saelemaekers namen de plek in van Francis Amuzu, Landry Dimata en Andy Najar.

De mooiste kansen van de eerste helft waren voor de thuisploeg. Zo knalde Pieter Gerkens van dichtbij op doelman Tekin. De bezoekers toonden zich ook gevaarlijk, zo moest Didillon tussenkomen bij een poging van Benza. Na ruim een halfuur spelen stuurde Sven Kums Zakaria Bakkali de zestien in. Die twijfelde niet en maakte er 1-0 van. Enkele minuten na die openingsgoal kwam Didillon heel knap tussen bij een poging van Frey. Net voor de pauze werd het net geen 2-0. De vrije trap van Sven Kums spatte uiteen op de paal.

De tweede helft begon bijzonder goed voor Anderlecht. Uitblinker Zakaria Bakkali trapte op heerlijke wijze onhoudbaar binnen. Lang duurde de vreugde echter niet, want Fenerbahçe sloeg even later terug met twee goals op vier minuten tijd. Michael Frey zorgde voor de aansluitingstreffer, terwijl kapitein Hasan Ali Kaldirim voor de gelijkmaker tekende. Acht minuten na de tweede goal van Bakkali, stonden de bordjes weer gelijk. De score veranderde niet meer, waardoor RSC Anderlecht uiteindelijk maar één punt sprokkelt.

Doelpunten: 35’ Bakkali (1-0), 49’ Bakkali (2-0), 53’ Frey (2-1) & 57’ Ali Kaldırım (2-2)

RSCA: Didillon, Lawrence, Sanneh, Gerkens (85’ Dauda), Saief, Santini, Trebel, Kums, Bornauw, Saelemaekers (85’ Najar) & Bakkali

Fenerbahçe: Tekin, Ali Kaldirim, Isla, Frey, Reyes, Slimani (74’ Ayew), Jailson, Neustadter, Skrtel, Benzia (74’ Kağan Güçtekin) & Elmas (84’ Potuk)