RSCA blijft steken op gelijkspel (1-1)

RSC Anderlecht nam het vandaag, donderdag 1 november, op tegen Lokeren in de Jupiler Pro League. Coach Hein Vanhaezebrouck kon niet rekenen op de diensten van Adrien Trebel en Andy Najar, maar recupereerde wel Landry Dimata en Zakaria Bakkali. Voor het duel werd Olivier Deschacht in de bloemen gezet, terwijl Remco Evenepoel, wereldkampioen wielrennen bij de junioren, samen met paars-witte legende Pär Zetterberg de aftrap gaf.

In de eerste helft vielen er aan beide kanten weinig kansen. Na een halfuur kwam er dan toch gevaar van Anderlecht. Alexis Saelemaekers probeerde doelman De Wolf vanop afstand te verschalken. Even later kwam Bakkali met het hoofd dicht bij de 1-0. Op slag van rust haalde Makarenko uit, maar zijn knal vloog tegen de lat.

Kort na rust werkte Didillon een stevige trap van De Ridder in hoekschop. Uit die hoekschop scoorde niemand minder dan Olivier Deschacht met het hoofd: 0-1 voor de bezoekers. De voorsprong was van korte duur, want op het uur maakte Landy Dimata gelijk op aangeven van Saelemaekers. De thuisploeg verhoogde vervolgens de druk en kwam dicht bij de 2-1, maar doelman De Wolf hield Sven Kums van een doelpunt na een goede pass van Dimata. De score veranderde uiteindelijk niet meer, waardoor RSCA in eigen huis twee punten laat liggen.

Doelpunten: 52’ Deschacht (0-1) & 59’ Dimata (1-1)

RSCA: Didillon, Lawrence (74’ Santini), Makarenko, Gerkens, Dimata, Saief, Kums, Bornauw, Vranjes, Saelemaekers & Bakkali (88’ Amuzu)

Lokeren: De Wolf, Deschacht, Overmeire, Skulason, Hupperts (67’ Ben Harush), Rassoul, Miric (74’ Saroka), De Ridder, Marecek (83’ Terki), Tirpan & Filipovic

Lees verder

Black Friday

Black Friday vandaag en dat wilt zeggen dat wij interessante kortingen geven op verschillende items in onze webshop.

Parlons brusseleir
De clásico, dat is Brussel versus Luik. Een van de beste manieren om je voor te bereiden op deze wedstrijd en om in de juiste stemming te komen, is door Brussels te leren spreken... Begin al maar met dit kleine Brusselse voetbalwoordenboek!