Royal Excel Mouscron - RSCA: de voorbeschouwing

Donderdagavond strijden RSCA en Royal Excel Mouscron op Le Canonnier voor een plek in de kwartfinale van de Beker van België. Er is geen terugwedstrijd, bij een gelijke stand volgen verlengingen en mogelijk ook penalty’s.

In de vorige ronde, op bezoek bij Beerschot, trok Anderlecht na verlengingen aan het langste eind in een echte cupmatch. De lastige verplaatsing begon verre van ideaal. Nog voor het halfuur stond Sporting op achterstand en viel Vincent Kompany uit. Samir Nasri zorgde voor de gelijkmaker voor rust en in de tweede helft werd het 1-2 na een own-goal. In het slot van de wedstrijd viel de gelijkmaker, waardoor we verlengingen kregen. Niet voor Derrick Luckassen weliswaar, de Nederlander werd vlak voor het laatste fluitsignaal uitgesloten, net zoals Jorn Van Camp eerder. Met 10 tegen 10 vielen er kansen langs beide kanten, maar geen van beide doelmannen wou een derde goal incasseren. Al was dat buiten Isaac Kiese Thelin gerekend, die goed opdook voor doel en de eindstand vastlegde.

Na de zege in Antwerpen, gaat het bekerverhaal van RSCA nu verder op Le Canonnier. Voor de derde keer op vier jaar tijd schakelden Les Hurlus in de beker KFC Dessel Sport uit (3e amateur). Op verplaatsing wonnen de mannen van Bernd Hollerbach er met 0-1, na een vroege goal van Fabrice Olinga. De thuisploeg speelde tal van kansen bij elkaar, maar doelman Vaso Vasic had telkens een antwoord in huis. Onze tegenstander van donderdagavond had anderzijds ook pech, toen een vrije trap van Dimitri Mohamed tegen de paal ging. Ondanks een slotoffensief van Dessel bleef het 0-1.

Na een goede start in de competitie, is Moeskroen lichtjes teruggevallen in de rangschikking. Ze vatten momenteel post op de 10e plaats, met één punt meer dan RSCA.

Lees verder

Embedded thumbnail for 100 dagen coach Vincent Kompany
Video
Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om coach te worden van RSCA. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van Sporting.

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪