Rotsen in de branding - deel 2

Glen De Boeck en Olivier Doll hebben samen meer dan 500 wedstrijden gespeeld. Zij hebben jarenlang gezorgd voor een waterdichte verdediging. Samen tekenen ze voor de successen van paars-wit rond de eeuwwisseling. Vandaag brengen we hulde aan Olivier Doll.

Olivier Doll (09/06/73), hoewel geboren in Brussel, groeit hij op in het Luikse en begint op 8-jarige leeftijd te voetballen voor FC Ebene-Emael. Daar wordt hij in 1985 weggeplukt door Seraing waar hij opgeleid wordt als een harde maar faire centrale verdediger. Hij voetbalt 9 seizoenen op “Le Pairay”.

In 1994 maakt hij de overstap naar RSC Anderlecht. Hij houdt van de grote druk die telkens op de ploeg weegt als er weer eens gewonnen moet worden. Dan komt de ware aard van Olivier Doll boven: simpel in de opbouw en sterk in de interventie. Hij kent zijn kwaliteiten en zijn gebreken als geen ander en heeft geen kapsones. Ondanks enkele blessures wint hij vier landstitels in ons prachtig shirt. Wanneer RSC Anderlecht de kaart trekt van de jeugd met Vincent Kompany en Anthony Vandenborre, verhuist hij in 2004 naar Lokeren. Vandaag is Olivier Doll TV-analist en bezoekt hij wekelijks het Lotto Park. Hij is er een graag geziene gast.

Lees verder