Rotsen in de branding - deel 1

Glen De Boeck en Olivier Doll hebben samen meer dan 500 wedstrijden gespeeld. Zij hebben jarenlang gezorgd voor een waterdichte verdediging. Samen tekenen ze voor de successen van paars-wit rond de eeuwwisseling. Vandaag brengen we hulde aan Glen De Boeck, de kapitein.

Glen De Boeck (22/08/71) werd als voetballer gevormd bij FC Boom waar hij op 19-jarige leeftijd debuteert en meteen promoveert naar de Eerste klasse. Na die promotie vertrekt hij naar KV Mechelen. Hij scoort meteen bij zijn debuut. Twee keer tegen Cercle Brugge. Hij onderscheidt zich gedurende 3 seizoenen achter de kazerne waar na het uiteenvallen van het succeselftal van eind jaren 80, begin jaren negentig aan een nieuwe ploeg wordt gebouwd.

In 1995 vertrekt hij naar RSCA. Hij blijft maar liefst 10 jaar in het Astridpark waar hij niet alleen de patron van de verdediging is maar ook de spreekbuis van de ploeg is. De Boeck is een geboren leider. Hij wordt al snel kapitein. Hij maakt ook deel uit van het historisch elftal dat in de Champions League-campagne van het seizoen 2000/20 dat, als eerste Belgische club, kon overwinteren. Mede dankzij overwinningen tegen Lazio Roma en Man United.

Op 33-jarige leeftijd moet hij noodgedwongen stoppen door aanhoudend blessureleed. Op 27/11/04 speelt hij zijn 300ste en laatste wedstrijd voor RSCA. In die match scheurt hij zijn kruisbanden. Dat wis er te veel aan. Enkele maanden later, op 08/02/05, staat hij voor het eerst op het veld, als assistent van trainer Franky Vercauteren. Dat had de coach hem persoonlijk voorgesteld omdat De Boeck het ideale aanspreekpunt is voor de spelers over mogelijke strubbelingen binnen de groep.

Toen in 2007 zijn contract niet verlengd werd, greep hij de kans om hoofdtrainer te worden van Cercle Brugge waar hij zijn ex-ploeggenote Besnik Hasi en Oleg Iachtchoukterug vindt. Hij maakte van Cercle Brugge de revelatie van het seizoen. Vandaag zoekt Glen De Boeck een club. We wensen hem alle succes toe. Hij verdient hoofdtrainer te worden van een hoofdklasser.

Lees verder