"Roger Vanden Stock uitzwaaien met een overwinning"

Coach Hein Vanhaezebrouck blikte vandaag in de perszaal van het Constant Vanden Stockstadion vooruit op het competitieduel van zondag tegen Royal Antwerp FC.

"Adrien Trebel was deze week opnieuw grieperig en is onderzocht geweest door specialisten, maar alles blijkt in orde te zijn", repliceerde Vanhaezebrouck op de openingsvraag of hij zondag op een volledig fitte kern kan rekenen. "Vandaag heeft hij kunnen meetrainen, dus als daar geen reactie op komt, verwacht ik niet veel problemen voor zondag. Sven Kums, Lukasz Teodorczyk, Ivan Obradovic en Uros Spajic hebben ook elk een dag binnen getraind, maar ik verwacht dat ze wel allemaal inzetbaar zullen zijn."

Vanhaezebrouck liet ook zijn licht schijnen op de tactiek en de prestaties die Paars-Wit op de mat legt. "In Vlaanderen zegt men dat ik met drie achterin speel, in Wallonië zeggen ze dat er vier verdedigers zijn. We zijn in Brussel, dus de waarheid zal ergens tussenin liggen (lacht). We hebben genoeg tactische flexibiliteit om verschillende systemen te spelen, maar het belangrijkste is vooral de achterliggende filosofie en de manier waarop we op het veld staan. Het gaat al wat beter, maar we zijn nog niet waar we willen of moeten zijn. Momenteel komen we offensief beter voor de dag dan voor Nieuwjaar, maar langs de andere kant slikken we gemiddeld bijna twee doelpunten per wedstrijd. Dat is iets waar we al over gesproken hebben met de groep. Ik was tevreden met de prestaties tegen Zulte Waregem en tegen Moeskroen, maar we moeten een wedstrijd kunnen uitspelen zonder opnieuw in de problemen te komen. Daar hebben we aan gewerkt op training."

Dit weekend komt Antwerp op bezoek in het Astridpark. The Great Old maakt nog steeds kans op een plekje in Play-Off I, waardoor het een boeiend duel belooft te worden. "Antwerp is een stevige ploeg. Ze spelen graag in duel, maar het is geen ploeg die over de schreef gaat. Als je schrik hebt om blessures op te lopen, wordt je overbluft door hun fysieke spel. Wij hebben onze eigen kwaliteiten die we zullen aanspreken om hen te kunnen kloppen. Ik zal in de kleedkamer natuurlijk verwijzen naar de laatste wedstrijd van voorzitter Roger Vanden Stock. Dat had ik ook al gedaan voor Celtic, zijn laatste Europese wedstrijd. Uiteraard zou het mooi zijn om hem uit te zwaaien met een overwinning."