Reserven eindigen reguliere competitie als eerste

De jongens van coach Jonas De Roeck wonnen maandagavond de topper in en tegen Antwerp met 1-2. Op die manier blijft Anderlecht eerste en sluit het de reguliere competitie af op de eerste plaats. De thuisploeg moest namelijk winnen wou het nog over paars-wit naar de eerste plaats springen.

Mohammed Dauda kreeg in de eerste helft de kans om zijn team vanop de stip op voorsprong te trappen. De jonge aanvaller miste echter de elfmeter. De voorsprong kwam er toch, na zo’n 31 minuten spelen, via Hannes Delcroix. Even voor de rust kregen de Brusselaars vervolgens een nieuwe strafschop. Dit keer zette Luka Adzic zich achter de bal, en hij faalde niet. 0-2 bij de rust.

Kort na de pauze, in de 51e minuut kwam Antwerp terug tot 1-2, maar daar bleef het bij. Ons tweede elftal sluit de reguliere competitie zo af als eerste, al is dit niet van tel in de play-offs die er nu aankomen. De acht teams starten na de winterstop namelijk opnieuw met 0 punten. Het blijft natuurlijk een mooie, veelbelovende prestatie. Anderlecht zal het in die play-offs, thuis en uit, opnemen tegen Club Brugge, Antwerp, Gent, Standard, Lokeren, Genk en Cercle.

Goals: 31' Hannes Delcroix (0-1) & 42’ Luka Adzic (p) (0-2)

RSCA: Vercauteren, Mouhta-Sebtaoui, El Kababri, Bouchouari, Kiwior, Lissens, Nzita, Lutonda, Delcroix, Dante, Loua, Leoni, Kayembe, Adzic, Doku, Suray, Mayanga & Dauda