Play-Off I Preview: Sporting Charleroi

Play-Off I gaat op zondag 1 april van start voor Paars-Wit met een thuisduel tegen KAA Gent. Elke dag van deze week belichten we één van de tegenstanders.

Op vrijdag 6 april wacht er voor Paars-Wit op de tweede speeldag van Play-Off I een verplaatsing naar het Stade du Pays de Charleroi. Op het einde van de maand, op zondag 29 april, volgt de return in het eigen Astridpark. Dat belooft echter geen sinecure te worden, want Sporting Charleroi is de enige club uit Play-Off I die RSCA een 0 op 6 wist aan te smeren in de reguliere competitie. Op speeldag 3 werd het 2-0 op Waalse bodem, terwijl de Zebra's op speeldag 18 met 1-3 kwamen winnen in het Constant Vanden Stockstadion. Spannend belooft het alleszins wel te worden, want het is al geleden van september 2015 dat er in een duel tussen Paars-Wit en Sporting Charleroi géén winnaar viel.

Sporting Charleroi wierp zich dit seizoen op tot seizoensrevelatie door lang op de tweede plaats te kamperen als voornaamste belager van leider Club Brugge. Naar het einde van de reguliere competitie toe stokte de machine echter, want de troepen van coach Felice Mazzu konden in de laatste acht speeldagen niet winnen en bleven zes keer op rij op een gelijkspel steken. Scherprechter in de titelstrijd kunnen ze wel nog steeds worden, want met de Iraniër Kaveh Rezaei (12 doelpunten en 6 assists), de Spaanse Peruviaan Cristian Benavente (8 doelpunten, 4 assists) en de Fransman Nicolas Penneteau (9 clean sheets in 27 wedstrijden) lopen er enkele jongens rond die mooie statistieken kunnen voorleggen.