Play-Off I Preview: KRC Genk

In onze vooruitblik naar Play-Off I zijn we vandaag bij KRC Genk aanbeland. We schijnen ons licht even op de prestaties van en de duels tegen de Limburgers.

KRC Genk begint als vijfde aan Play-Off I, op zes punten van Paars-Wit. De Limburgers kenden geen geweldige seizoensstart en kampeerden lang rond de middenmoot in de Jupiler Pro League. Dat kostte coach Albert Stuivenberg in december de kop toen de Genkenaars op een negende plaats stonden. Philippe Clement nam het roer over en leidde de tweevoudige landskampioen dan toch nog naar een vijfde plaats op het einde van de reguliere competitie. In de onderlinge duels hielden KRC Genk en RSCA elkaar netjes in evenwicht. Op speeldag 11 kwam Genk met 0-1 winnen in het Astridpark, op speeldag 22 gebeurde exact het omgekeerde toen Paars-Wit de drie punten wegkaapte op Limburgse bodem dankzij een 0-1-overwinning.

Maar liefst vijftien verschillende spelers wisten al minstens één keer te scoren in de reguliere competitie, wat bewijst dat het Genkse gevaar van alle kanten kan komen. Echte topschutters lopen er voorlopig echter niet tussen, want Siebe SchrijversAlejandro PozueloRuslan Malinovskyi en Marcus Ingvartsen zijn met vijf competitietreffers elk de productiefste Genkenaars. Met de Australiër Danny Vukovic beschikt KRC Genk over een doelman die in 28 wedstrijden 8 keer zijn netten schoon hield.

Lees verder