Play-Off I Preview: KAA Gent

In de week voor het begin van Play-Off I richten we de blik elke dag op een van onze komende tegenstanders. We openen de reeks met eerste tegenstander KAA Gent.

Play-Off I begint voor Paars-Wit op zondag 1 april om 18.00 uur, wanneer KAA Gent op bezoek komt in het Constant Vanden Stockstadion. Voor Hein VanhaezebrouckMatz Sels en Sven Kums een duel tegen hun ex-club, terwijl Kenny Saief sinds Nieuwjaar gehuurd wordt van de Buffalo's.

Dit seizoen behaalde RSCA in de reguliere competitie een 4 op 6 tegen de Gentenaars, die na een slechte competitiestart toch nog hun plek in Play-Off I wisten te veroveren. Op speeldag 5 werd het 0-0 in de Ghelamco Arena, op speeldag 21 - de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2017 - haalde Paars-Wit het met 1-0 dankzij een doelpunt van Sofiane Hanni.

De belangrijkste spelers om in de gaten te houden bij de Gentenaars zijn onder meer Lovre KalinicRoman YaremchukYuya Kubo en Samuel Kalu. Doelman Kalinic hield in 26 competitieduels zijn netten liefst tien keer schoon, aan de overzijde scoorde de Oekraïner Yarmenchuk 9 keer in 23 duels. Kubo zit aan 7 competitiedoelpunten, Kalu pakt dan weer uit met 6 treffers en 7 assists.

Lees verder

Video
Jullie verkozen deze goal van Sven Kums tegen KV Kortrijk tot Huawei Goal of the Month! De winnaar van de Huawei P20 wordt persoonlijk gecontacteerd ...
Video
Faites connaissance avec Sylvia, 9 ans et la plus grande fan de nos Dames! Maak kennis met de 9-jarige Sylvia de grootste fan van de #RSCAWOMEN!