Play-Off I Preview: Club Brugge

Vooruitblikken naar Play-Off I doen we deze week met een analyse van elke tegenstander. Vandaag bekijken we Club Brugge, dat als leider aan de play-offs start.

Als Paars-Wit eind mei een 35ste landstitel wil vieren, zal het daarvoor eerst moeten afrekenen met leider Club Brugge. De West-Vlamingen starten de laatste rechte lijn van het kampioenschap met een bonus van 6 punten, nadat het de reguliere competitie afsloot met 67 op 90. Vooral thuis bleken de Bruggelingen ijzersterk te zijn, daar pakten ze maar liefst 41 op 45. Qua onderlinge duels dit seizoen bleef Paars-Wit op een 1 op 6 steken. In het Astridpark bleef het 0-0 (met een afgekeurd doelpunt van Hamdi Harbaoui), in het Jan Breydelstadion werd het een historische 5-0-pandoering.

Club Brugge staat al sinds speeldag 7 aan de leiding van de Jupiler Pro League en kan zo de play-offs aanvatten als favoriet. Aanvoerder en Gouden Schoen Ruud Vormer was dit seizoen al erg bepalend, hij zit in de competitie aan 10 doelpunten en 16 assists. Ook Hans Vanaken (9 doelpunten, 9 assists), Abdoulay Diaby (11 doelpunten, 6 assists) verkeerden al in goeie vorm, en met Anthony Limbombe heeft Club opnieuw een speler in de selectie van de Rode Duivels. Enkel achterin lijkt de situatie iets minder stabiel, want met Kenneth Vermeer zijn er bij blauw-zwart al vijf doelmannen in actie gekomen dit seizoen. Hij volgt in het rijtje Ethan HorvathGuillaume HubertLudovic Butelle en Vladimir Gabulov op.

Lees verder