Pittig begin in Spanje

Perfecte velden, aangename temperaturen en een ontzettend grote honger naar de bal. Dat zijn de omstandigheden waarin RSC Anderlecht zich in San Pedro del Pinatar voorbereidt op de uitdagingen die de eindfase van de reguliere competitie de club te bieden heeft.

Met een afgeroomde kern van 29 spelers streek de paars-witte armada gisteren neer in het Caleia Mar Menor Resort in Torre-Pacheco, het hotel waar RSCA ook vorige winter verbleef. Geen Verschaeren, Dimata, Sandler of Gerkens, zoals aangekondigd. Zij revalideren in de beste omstandigheden op Neerpede.

Wel mee met de groep zijn Samir Nasri en Zakaria Bakkali, allebei helemaal hersteld na een lange blessure, Amir Murillo – de eerste nieuwkomer deze winter-, Anthony Vanden Borre én een heel aantal jongeren. Kana, Doku, Amuzu, Sambi Lokonga, Sardella, Dewaele, Lutonda en El Hadj kent iedereen al. Doelman Rik Vercauteren en aanvaller Antoine Colassin zijn twee nieuwe gezichten uit de U21.

Twee veldtrainingen tijdens de eerste stagedag

Aan de aantrekkelijke Pinatar Arena, op 20 minuten rijden van het hotel, stond een aantal RSCA-fans de spelersbus op te wachten. Zij kregen om 10u de kans om de opwarming van het team te volgen, maar daarna volgde een gesloten training met o.a. tactische oefeningen met offensieve en defensieve patronen en intensive duration loopwerk.

Alleen Peter Zulj (ribben) en de jarige Kemar Roofe (herstelt van maag- en darmklachten) trainden apart in de fitness.

Samir Nasri was gelukkig dat hij opnieuw voluit kon gaan. “Ik voel me weer goed. Het heeft lang genoeg geduurd. Dus doet het deugd om weer intens met de groep te kunnen meetrainen.”

Ook Amir Murillo genoot op zijn eerste dag. “Een fel begin, maar ik voel me meteen thuis in deze groep. Ik train wel al een tijdje mee natuurlijk. Deze week zal de integratie nog makkelijker maken.”

Na de lunch en een korte verzorging en siësta zorgde de technische staff voor een geanimeerde en uitdagende powerhouse-training, een krachtparcours voor functionele bodytraining. Oefeningen die door de hele groep wel kon smaken.

Ook morgen staan twee oefensessies op het programma in Pinatar. Een stevig begin van een intensieve trainingsweek in #CampMauve. Fans kunnen alles blijven volgen via Facebook, Twitter en Instagram (stories & wall).

FOTO'S

Lees verder

@okeboquansah @Silvio_Proto1 @rsca_online_fr @RscAnderlechtEN 🚀👀