Pieter Gerkens staat voor 100ste wedstrijd in eerste klasse

Het duel van aanstaande zondag tegen KRC Genk wordt een speciale aangelegenheid voor Pieter Gerkens. Hij staat voor zijn 100ste duel in de hoogste afdeling.

Voor Pieter Gerkens wordt het niet alleen een terugkeer naar de club waar hij zijn jeugdopleiding kreeg en zijn debuut in de Jupiler Pro League bij maakte, hij zal er - als alles goed gaat - ook voor de 100ste keer in actie komen in de hoogste klasse.

Gerkens debuteerde op 1 december 2013 op 18-jarige leeftijd bij KRC Genk met een invalbeurt van vier minuten in het thuisduel tegen OHL. Zijn eerste basisplaats kwam er dag op dag vier jaar geleden, toen hij en zijn ploegmaats met 1-0-verloren op SV Zulte Waregem. Ook zijn eerste competitiedoelpunt volgde al snel: op 9 februari 2014 scoorde hij de openingstreffer tegen Club Brugge.

In januari 2016 verhuisde Gerkens na 34 competitieduels (2 doelpunten) van KRC Genk naar STVV. Daar kwam hij in exact 50 Jupiler Pro League-wedstrijden aan 16 doelpunten - waarvan de helft in Play-Off II afgelopen seizoen. Bij Paars-Wit heeft de nu 22-jarige Gerkens tot dusver 15 competitieduels op de teller staan, waarin hij drie keer tot scoren kwam. Bekroont de middenvelder zijn jubileum zondag met zijn 22ste doelpunt in de hoogste klasse?

Lees verder