Paul Mukairu: "Work hard, pray hard"

De 20-jarige Nigeriaanse spits, gehuurd van de Turkse club Antalyaspor, met een koopoptie, kijkt uit naar zijn komst naar Neerpede, "Work hard, pray hard" is het motto van Paul.

  • Dit artikel verscheen eerst in de Matchday nieuwsbrief van vrijdag 16 oktober.
    Schrijf je in.

Paul Mukairu maakt er geen geheim van dat hij van familieclubs houdt. "En dat is duidelijk de sfeer die ik in Anderlecht voelde. Ik kijk er naar uit om deel uit te maken van deze grote familie waar Lukaku en de coach, Vincent Kompany, zijn opgeleid".

De Nigeriaanse spits heeft al gesproken met Vince. "Hij is vriendelijk en heeft me al wat advies gegeven. Hij weet waartoe ik in staat ben en waar ik aan moet werken om een betere speler te worden. Over het geheel genomen vond ik de aanpak van de club goed. Het is een geweldige club, zeer professioneel, met veel vertrouwen in jonge spelers en veel ambities voor de toekomst."

Ook al is hij 20, Paul is nuchter. Hij weet precies waar hij staat. "Ik ben een vrij krachtige en dynamische speler. Ik speel graag snel en ik weet hoe ik een bal moet bijhouden. Maar ik weet ook dat ik aan mezelf moet werken. Ik ben nog jong en ik heb nog veel ruimte voor verbetering. Veel spelers hebben individuele doelen. Dat is bij mij niet het geval. Wat mij betreft zullen de ambities van de club mijn ambities zijn. Ik zal alleen tevreden zijn als de club tevreden is met het seizoen.” 

"Work hard, pray hard" is het motto van de Nigeriaan. "Ik ben opgegroeid met het overtuiging dat het belangrijk is om te werken en te bidden voor hetgene waar je voor werkt. Omdat ik geloof dat God je werk zegent."

Op de vraag of hij nog andere Nigeriaanse spelers kent die bij paars-wit hebben gespeeld, aarzelt Paul Mukairu geen seconde: "Stephen Keshi, natuurlijk". Stephen, die in 2016 overleed, speelde voor RSCA van 1987 tot 1991. "Ik kende hem niet persoonlijk, maar hij leek me een mooi persoon. Hij was succesvol met Anderlecht en won twee keer de CAF Africa Cup of Nations, één keer als speler en één keer als coach".

Als hij naar Neerpede komt, zal de spits het nummer 12 dragen, "omdat ik Thierry Henry bewonder", vertelt hij. "Maar andere spelers inspireren me als speler en als persoon. Ik denk aan Cristiano Ronaldo (Juventus), Sadio Mane (Liverpool) en Victor Osimhen (Napoli).”

Welkom bij RSC Anderlecht, Paul !

Lees verder