Paars-Wit verliest doelpuntenrijk oefenduel tegen FC Utrecht

RSC Anderlecht stond deze namiddag tegenover FC Utrecht in het eerste van twee oefenduels in La Manga. Na een doldwaze slotfase eindigde de partij op 3-4. Bij RSCA kreeg zowat de hele kern speelminuten, Kenny Saief mocht starten en maakte zo zijn officieuze debuut in het paars-witte shirt.

De wedstrijd begon met een valse noot. Na amper enkele minuten spelen vond Gyrano Kerk de ruimte voor een schot, waardoor de 0-1 al snel op het scorebord verscheen. Paars-Wit reageerde via een bedrijvige Pieter Gerkens, maar die zag zijn pogingen telkens naast gaan. Nadien toonde ook Silvère Ganvoula zich: hij dook eerst goed de ruimte in en trok het leer strak voor doel, maar Dennis Appiah slaagde er niet in om de bal tegen de netten te werken. Enkele minuten later verscheen de Congolese spits zelf voor doel, maar oog in oog met de doelman mikte hij pal op Jensen. Vlak voor het rustsignaal leek Sofiane Hanni voor de gelijkmaker te zorgen, maar de assist van Appiah kwam er na buitenspel van de Franse rechtsachter. Op die manier werd de eerste helft bij een 0-1-tussenstand afgefloten.

Paars-Wit startte de tweede periode met vijf nieuwelingen tussen de lijnen. Opnieuw was het Kerk die voor het eerste gevaar zorgde, dit keer ging zijn schot over. Twee minuten later lukte het Utrecht wel om de score te verdubbelen. Een schot van Klaiber leek naast te gaan, maar Sander Van De Streek devieerde de bal nog in doel. RSCA zorgde meteen voor de aansluitingstreffer toen Lukasz Teodorczyk onderuitgehaald werd in de zestien en de strafschop zelf keurig omzette. Na 63 minuten spelen werden ook de overige zes paars-witte basisspelers naar de kant gehaald, waardoor er een volledig nieuw elftal tussen de lijnen verscheen. Verdere kansen bleven nadien uit, tot de doldwaze slotfase aanbrak. In minuut 83 beging Boy de Jong handspel net buiten de zestien, Zakaria Labyad profiteerde daarvan door de vrije trap binnen te schieten. Opnieuw was het Lukasz Teodorczyk die voor een snelle reactie zorgde, op aangeven van Alexandru Chipciu schoot hij de 2-3 op het bord. Amper een minuut later zorgde een snelle uitbraak van Utrecht voor de 2-4 dankzij Yassin Ayoub, maar het laatste woord was voor Massimo Bruno, die een vrije trap knap voorbij Jensen knalde. Van 1-2 naar 3-4 in zeven dolle minuten dus, waardoor Paars-Wit de eerste oefenwedstrijd van deze stage afsluit met een kleine nederlaag. Morgen wacht om 14.30 uur een duel met SC Heerenveen, het nummer negen uit de Nederlandse Eredivisie.

RSCA: Matz Sels (63' Boy de Jong), Josué Sá (63' Abdoul Karim Danté), Leander Dendoncker (63' Kobe Cools), Olivier Deschacht (46' Uros Spajic), Dennis Appiah (46' Alexandru Chipciu), Kenny Saief (46' Albert Sambi Lokonga), Sven Kums (63' Edo Kayembe), Adrien Trebel (63' Tony Amrani), Pieter Gerkens (63' Massimo Bruno), Sofiane Hanni (46' Francis Amuzu), Silvère Ganvoula (46' Lukasz Teodorzcyk).

Goals: 4' Kerk (0-1), 50' Van De Streek (0-2), 52' Teodorczyk (1-2), 83' Labyad (1-3), 84' Teodorczyk (2-3), 85' Ayoub (2-4), 87' Bruno (3-4).