Paars-Wit vergeet zichzelf te belonen tegen Bayern

RSC Anderlecht is er ook op de vijfde speeldag van de UEFA Champions League niet in geslaagd om een eerste punt te veroveren. Paars-Wit vergat zichzelf te belonen voor een sterke partij tegen Bayern München doordat het te weinig efficiëntie aan de dag legde, maar scoorde wel een eerste doelpunt in deze groepsfase dankzij Sofiane Hanni. Overwintering in de Europa League blijft mogelijk, maar dan moet er binnen twee weken op verplaatsing bij Celtic wel met vier doelpunten verschil gewonnen worden.

De eerste helft bleek meteen een boeiende pot voetbal te brengen. Paars-Wit startte niet onaardig aan de wedstrijd en kreeg na zeven minuten spelen een eerste grote kans via Lukasz Teodorczyk. De Pool kon oog in oog met Ulreich echter niet afwerken en besloot op de doelman. Tien minuten later was het de beurt aan Dennis Appiah om zijn kans te wagen. Zijn harde schot werd door Ulreich in hoekschop gewerkt. De mee opgerukte Uros Spajic kon zijn aanvallende impuls niet bekronen met een doelpunt en ook Teodorczyk besloot een nieuwe kans naast. De bezoekers probeerden wel te dreigen, maar konden geen echte doelkansen versieren. Iets na het half uur kwamen ze wel eens in de buurt van het doel, maar Matz Sels bracht redding op een voorzet van Robben en Appiah blokte de rebound van Lewandowski af. Teodorczyk kon een derde en zelfs vierde keer Ulreich bedreigen, maar opnieuw kwam hij niet tot scoren. In het slot van de eerste helft werd Gerkens nog onderuitgehaald in de zestien, maar scheidsrechter Taylor gaf geen krimp. Aan de rust stond de brilscore zo nog steeds op het bord.

Vroeg in de tweede helft betaalde Paars-Wit cash voor het feit dat het de score vergat te openen in de eerste helft. Tolisso zetten zich door op rechts en vond Lewandowski aan de tweede paal, 0-1. Even later werd de bezoekende spits opnieuw in stelling gebracht, maar hij besloot voorlangs. In minuut 62 volgde dan eindelijk het eerste doelpunt van RSCA in deze CL-campagne. Teodorczyk vond Sofiane Hanni met het hoofd, de aanvoerder trok de stand tien minuten na de openingstreffer gelijk. Coach Vanhaezebrouck gooide Henry Onyekuru en Massimo Bruno in de strijd, tussendoor hield Sels Lewandowski nog van een tweede treffer. Onyekuru vond Teodorczyk in het zestienmetergebied, maar Teo krulde de bal net naast de kooi. Vlak nadien toonde Bayern zich wel efficiënter aan de overkant: Tolisso slaagde erin om Kara te kloppen in de lucht en bezorgde zijn team zo een 1-2-voorsprong. In de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd veerde het Astripark recht toen de ingevallen Harbaoui de bal tegen de netten trapte, maar de grensrechter signaleerde – terecht – buitenspel. Zo bleef het bij 1-2 en zag Paars-Wit een sterke partij tegen de Duitse Rekordmeister niet beloond worden met een eerste puntengewin.

Goals: 51' Lewandowski (0-1), 63' Sofiane Hanni (1-1), 77' Tolisso (1-2)

RSCA: Matz Sels, Olivier Deschacht, Kara Mbodji, Uros Spajic, Dennis Appiah, Leander Dendoncker, Adrien Trebel, Pieter Gerkens (64' Henry Onyekuru), Sven Kums, Sofiane Hanni (69' Massimo Bruno) & Lukasz Teordorczyk (80' Hamdi Harbaoui).