Paars-Wit overrompeld door competitieleider

RSC Anderlecht heeft op de negentiende speeldag van de Jupiler Pro League een zwarte klap moeten incasseren op het gehavende veld van competitieleider Club Brugge. De West-Vlamingen overrompelden Paars-Wit en haalden het met 5-0.

Veel grote kansen vielen er in de eerste helft aanvankelijk niet te noteren, al was de thuisploeg wel het gevaarlijkst. Halfweg de eerste helft moest Boeckx ingrijpen op een scherpe voorzet van Wesley, twee minuten later redde Dendoncker een afgeweken poging van de Braziliaan voor de lijn. Paars-Wit probeerde tegen te prikken, maar Hanni kon de bal net niet afleggen tot bij Beric en ook Dendoncker zat zijn schot geblokkeerd worden door Butelle. Op amper een minuut tijd vielen vlak voor rust dan toch nog twee doelpunten: Abdoulay Diaby scoorde twee keer vlak na elkaar, waaronder één keer na een misverstand tussen Boeckx en Spajic.

Na dik tien minuten in de tweede helft ging de bal op de stip na een fout van Obradovic. Ruud Vormer zette de elfmeter om en zorgde zo voor 3-0. Een vrije trap van Kums werd door Butelle over de lat getikt. Na 73 minuten volgde een tweede strafschop voor de thuisploeg, Jelle Vossen faalde niet. De ingevallen Bruno probeerde nog wel, maar aan de overzijde viel de 5-0 nog via een kopbal van Hans Vanaken. Een zware dreun voor RSCA, dat het aanstaande vrijdagavond thuis opneemt tegen KAS Eupen.

Goals: 45'+1 Diaby (1-0), 45'+2 Diaby (2-0), 57' Vormer (3-0, pen), 73' Vossen (4-0, pen) & 87' Vanaken (5-0)

RSCA: Frank Boeckx, Dennis Appiah, Kara Mbodji, Uros Spajic, Ivan Obradovic, Pieter Gerkens, Sven Kums, Adrien Trebel (57' Massimo Bruno), Leander Dendoncker, Sofiane Hanni (57' Henry Onyekuru) & Robert Beric

Lees verder

Embedded thumbnail for Damesploeg vertrekt vandaag op stage!
Video
Nu de A-ploeg de trainingen in Neerpede hervat heeft na de winterstage in La Manga, is het de beurt aan de damesploeg om richting de zon te reizen.

Kobe Cools & Francis Amuzu tekenden gisteren present op het etentje van fanclub Purple Haze! Kobe Cools & Francis Amuzu étaient présents hier au dîner du fanclub Purple Haze! #RSCA #COYM