Paars-Wit opent 2018 met overwinning in Genk

Het kalenderjaar 2018 is goed begonnen voor RSC Anderlecht. Op bezoek bij KRC Genk, dat de partij met tien eindigde, werd een 0-1-overwinning geboekt. Coach Hein Vanhaezebrouck gunde nieuwkomer Kenny Saief meteen een basisplaats op de linkerflank, terwijl de van KV Mechelen teruggekeerde Silvère Ganvoula in de spits begon.

De wedstrijd begon meteen met een uitgelezen kans voor Pieter Gerkens, die zijn 100ste wedstrijd in eerste klasse speelde. Helaas kon hij die jubileumwedstrijd niet bekronen met een doelpunt, hij mikte aan de tweede paal een voorzet van Dennis Appiah in het zijnet na amper veertig seconden spelen. De thuisploeg probeerde het commando wat over te nemen en kwam hoog storen, maar na het kwartier kwam RSCA opnieuw dreigen. Saief vond met zijn voorzet het hoofd van Gerkens, maar die kende opnieuw pech en trof het doelhout. Aan de overkant kreeg Vanzeir een grote kans, maar zijn schot streelde de buitenkant van de paal. Saief schoot een aflegger van Appiah over en Dendoncker kreeg zijn kopbal op hoekschop van Kums niet op doel gericht. Een entertainende eerste helft kreeg dan toch nog een doelpunt: Appiah pikte de bal op in het strafschopgebied en bediende Sofiane Hanni, die het leer netjes over doelman Vukovic tegen de netten prikte.

In de tweede helft kopte Schrijvers al vroeg een kans voor de Genkenaars naast. Enkele minuten later liep Malinovskyi tegen zijn tweede gele kaart van de wedstrijd aan, waardoor de thuisploeg nog bijna een helft lang met een mannetje minder moest voetballen. Net voor het uur incasseerde Gerkens een tik van Uronen, waardoor de jubilaris noodgedwongen de strijd moest staken. Paars-Wit probeerde met het numerieke overwicht de wedstrijd rustig uit te controleren, KRC Genk geraakte dan weer niet aan nieuwe uitgespeelde kansen. De ingevallen Lukasz Teodorczyk draaide tien minuten voor tijd nog goed weg van zijn bewaker, maar het schot van de Pool werd gekeerd door Vukovic. Ook Francis Amuzu, vervanger van de onfortuinlijke Gerkens, liet zich nog opmerken met een gekruist schot dat tegen de paal uit elkaar spatte. De thuisploeg probeerde nog wel een slotoffensief op te zetten, maar RSCA ving hen goed op en liet de eerste overwinning van 2018 niet meer in gevaar komen.

RSCA: Matz Sels, Josué Sá, Leander Dendoncker, Olivier Deschacht, Dennis Appiah, Kenny Saief, Sven Kums, Adrien Trebel, Pieter Gerkens (63' Francis Amuzu), Sofiane Hanni, Silvère Ganvoula (76' Lukasz Teodorczyk)

Doelpunt: 45' Hanni (0-1)

KRC Genk 0-1 #RSCA @ FULL TIME ⚽️ Goal: 45' Hanni ? #COYM #GNKAND

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder