Paars-wit onderuit bij Standard (2-1)

Zondag 3 februari trok RSC Anderlecht naar Sclessin op de 24ste speeldag van de Jupiler Pro League. De coach besloot om zijn elftal niet te veel te wijzigen in vergelijking met de vorige wedstrijd, de thuiszege tegen KAS Eupen. Alleen Alexis Saelemaekers, geschorst, verdween uit de ploeg ten voordele van Peter Zulj. Yannick Bolasie, de laatste wintertransfer, nam plaats op de bank naast onder meer Adrien Trebel en Nany Dimata, beiden terug uit blessure.

De Brusselaars begonnen goed aan de wedstrijd en zorgden voor de eerste kans. Op een vrije trap van Sven Kums miste de kopbal van Ivan Santini maar net het kader. Even later moest doelman Guillermo Ochoa goed tussenkomen bij een schot van Zakaria Bakkali. Thomas Didillon moest dan weer goed ingrijpen bij een poging van Gojko Cimirot. Na een mooi een-tweetje met Mehdi Carcela opende Razvan Marin vervolgens de score. Paars-wit reageerde echter snel: Sven Kums trapte een vrije trap heel mooi binnen. Ondanks kansen voor Renaud Emond en Ivan Santini werd de rust bereikt met 1-1 op het bord.

In de tweede helft was de eerste kans voor Standard. Onder druk van Thomas Didillon kon Renaud Emond niet besluiten. De druk van de thuisploeg nam toe en dat leidde tot een mooi doelpunt van Mehdi Carcela, maar na het bekijken van de beelden keurde de scheidsrechter het doelpunt af vanwege een voorafgaande fout op Zakaria Bakkali. Peter Zulj, Yari Verschaeren en Ivan Santini maakten vervolgens in de loop van de tweede helft plaats voor Adrien Trebel, Yannick Bolasie en Nany Dimata. Thomas Didillon maakte een schot van Gojko Cimirot dan wel nog onschadelijk, maar moest zich in het slot alsnog gewonnen geven bij de actie en afwerking van Paul-José Mpoku. Zo eindigde de wedstrijd op 2-1 voor Standard.

Doelpunten: 22’ Marin (1-0), 27’ Kums (1-1), 89’ Mpoku (2-1)

Standard de Liège: Ochoa, Vanheusden, Cimirot, Emond (77’ Sa), Carcela (92’ Kosanovic), Marin, Bope, Fai, Lestienne (80’ Halilovic), Laifis & Mpoku

RSCA: Didillon, Kara, Lawrence, Najar, Santini (82’ Dimata), Kums, Zulj (67’ Trebel), Obradovic, Kayembe, Verschaeren (72’ Bolasie) & Bakkali