Paars-Wit keert met lege handen terug uit Stayen

Als opener van de 27ste speeldag trok RSCA naar het kunstgrasveld van STVV. Coach Hein Vanhaezebrouck voerde vier wissels door vergeleken met de ploeg die vorig weekend verloor op KV Oostende. Albert Sambi Lokonga en Josué Sá vervingen Sven Kums en Leander Dendoncker, die ontbraken door een schorsing. Ook Lukasz Teodorczyk en Massimo Bruno stonden aan de aftrap. Paars-Wit liep op Limburgse bodem tegen een 0-1-nederlaag aan.

De wedstrijd begon met redelijk wat grinta aan beide kanten, maar na twintig minuten spelen werd het tempo gebroken omdat uit het paars-witte bezoekersvak enkele rookbommetjes ontploften. Scheidsrechter Verboomen zag hoe een rookgordijn het speelveld vulde en stuurde beide ploegen naar binnen. Na een onderbreking van zo'n tien minuten werd het spel hervat. Teodorczyk waagde vanop afstand een poging, maar de bal ging naast. Na een half uur zorgde Chuba Akpom voor de enige treffer uit de wedstrijd. De huurling van Arsenal trok zich op gang vanaf de middenlijn, raakte met een gelukje voorbij Josué Sá en klopte met zijn gekruist schot vanop afstand ook Matz Sels. Vlak voor rust eiste scheidsrechter Verboomen opnieuw een hoofdrol op door onterecht de bal op de stip te leggen na vermeend handspel van Sá. Sels zorgde voor gerechtigheid en keerde de inzet van Akpom.

Vroeg in de tweede helft glipte Teodorczyk door de buitenspelval, maar Kotysch stopte hem nog op tijd af. Op een verschroeiend schot van De Sart moest Sels zich nog eens tonen, hij tikte de bal over de lat. Net voor het uur kwam Paars-Wit tot zijn beste kans van de wedstrijd: Spajic knikte een hoekschop van Saief richting doel, Sambi Lokonga devieerde het leer in de handen van doelman Steppe. Ex-RSCA-speler Jonathan Legear dook dik tien minuten later plots op voor doel, zijn voorzet werd ternauwernood nog in hoekschop gewerkt. Na 74 minuten werd Chipciu naar de kant gehaald voor Alexis Saelemaekers, de 18-jarige rechterflankspeler maakte zo zijn debuut in de paars-witte A-ploeg. Hij probeerde nog wel mee om de bakens te verzetten, maar STVV bezweek niet en bezorgde RSCA zo een 1-0-nederlaag. Paars-Wit telt nu een povere 3 op 15 uit de laatste wedstrijden en kan dit weekend op de derde plaats bijgehaald worden door KAA Gent. Volgende week zondag ontvangt RSCA Excel Moeskroen in het Astridpark.

Goal : 42' Akpom (1-0) 

RSCA : Matz Sels, Dennis Appiah, Uros Spajic, Josué Sá (74' Ryota Morioka), Ivan Obradovic,  Pieter Gerkens, Albert Sambi Lokonga, Kenny Saief, Massimo Bruno (62' Mohammed Dauda), Alexandru Chipciu (74' Alexis Saelemackers) & Lukasz Teodorczyk

#STVV 1-0 #RSCA ⚽️ #COYM #STVAND

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder