Paars-Wit grijpt eerste driepunter in Play-Off I

Sporting Charleroi en RSC Anderlecht mochten vanavond de tweede speeldag van Play-Off I openen op de pas gelegde grasmat in het Stade du Pays de Charleroi. Paars-Wit boekte er een eerste zege in deze nacompetitie dankzij een vroege treffer van Ryota Morioka en een strafschopdoelpunt van Lukasz Teodorczyk.

Coach Hein Vanhaezebrouck voerde één wijziging door in zijn elftal ten opzichte van de eerste speeldag: Lazar Markovic verscheen voor het eerst aan de aftrap bij Paars-Wit. Al na amper drie minuten bedankte de Serviër voor het vertrouwen met een assist voor Ryota Morioka, die de openingstreffer meteen tegen de netten kon prikken. De thuisploeg slaagde er niet in om meteen voor een reactie te zorgen, Kums stopte een schaarse aanval van Bedia af. Halfweg de eerste helft volgde een noodgedwongen wissel, Uros Spajic liep een tik op in een duel met Bedia en moest naar de kant. Even later zette Markovic opnieuw een goeie dribbel op, maar een beuk van Marinos op de Servische vleugelspeler bleef onbestraft. Nog voor de rust kwamen Morioka en Teodorczyk dicht bij een tweede doelpunt, maar respectievelijk Dessoleil en Mandanda lagen twee keer goed in de weg.

Aan de rust kwam Amara Baby in de ploeg bij de Carolo's, en die bewees meteen zijn waarde door op een voorzet van Nurio voor de gelijkmaker te zorgen. Aan de overkant reageerde Saief door zijn turbo aan te zetten, zijn voorzet belandde via Markovic bij Teodorczyk, maar de Pool moest te ver uitwijken en knalde het leer op Mandanda. Iets voorbij het uur ging Lukasz Teodorczyk neer in het strafschopgebied na een duel met Zajkov, hij zette de elfmeter zelf netjes om. De thuisploeg kon opnieuw niet meteen reageren, Nurio moest zelfs nog gepast ingrijpen voor de neus van Morioka op een lage voorzet van Saief. Na een fout van Teodorczyk op Martos kookten de potjes nog bijna over, maar de situatie werd nog net op tijd ontmijnd. In de slotfase mocht Abdoul Karim Danté zijn officiële debuut maken in de A-ploeg. De Malinese centrale verdediger kwam Alexis Saelemaekers aflossen, die opnieuw mocht terugblikken op een degelijke partij. In de toegevoegde tijd kon Teodorczyk bijna zijn tweede treffer van de avond laten optekenen, maar Mandanda hield met een beenveeg de 1-2 op het bord.

RSCA: Matz Sels, Alexis Saelemaekers (89' Abdoul Karim Danté), Uros Spajic (23' Josué Sá), Ivan Obradovic, Leander Dendoncker, Sven Kums, Ryota Morioka (83' Albert-Mboyo Sambi Lokonga), Pieter Gerkens, Kenny Saief, Lazar Markovic & Lukasz Teodorczyk.

Goals: 3' Morioka, 47' Baby (1-1) & 65' Teodorczyk (1-2, pen).

Charleroi 0-1 #RSCA @ HALF-TIME ⚽️ Goal: Ryota Morioka (Assist: Lazar Markovic) #COYM #CHAAND

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Charleroi 1-2 #RSCA @ FULL TIME ⚽️ Goals: Ryota Morioka & Lukasz Teodorczyk (pen) #COYM #CHAAND

Une publication partagée par RSC Anderlecht (@rscanderlecht) le

Lees verder