Paars-Wit eindigt CL-campagne met knappe uitzege

RSC Anderlecht is er op de laatste speeldag van de groepsfase van de UEFA Champions League niet in geslaagd om voor een mirakel te zorgen. Om nog door te stoten naar de Europa League moest Paars-Wit met drie doelpunten verschil winnen van Celtic, maar uiteindelijk werd het er maar eentje. Coach Vanhaezebrouck zette voor de laatste Europese opdracht van het seizoen Frank Boeckx opnieuw onder de lat, terwijl ook Spajic, Obradovic en Dendoncker opnieuw mochten starten.

Nog voor het eerste fluitsignaal zette een kolkend Celtic Park You’ll Never Walk Alone in, goed voor de nodige dosis kippenvel op en naast het veld. Paars-Wit bleek echter niet onder de indruk, want al na twee minuten kreeg Sven Kums een dot van een kans voorgeschoteld. De middenvelder knalde de aflegger van Henry Onyekuru echter te centraal op doelman Gordon. De vocale steun van beide supportersclans zorgde voor de nodige sfeer in Glasgow, maar vooral RSCA leek er door geïnspireerd te raken. Een knappe aanval in één tijd eindigde bij Trebel, wiens schot gepakt werd door Gordon. Aan het rustsignaal mocht Anderlecht zich de meest dominante ploeg noemen, maar dat uitte zich vooralsnog niet in doelpunten.

Celtic-trainer Rodgers greep bij de rust meteen in door twee wissels door te voeren, invaller Ntcham besloot al snel net naast het doel van Boeckx. Dembélé probeerde zich enkele keren door te zetten, Boeckx moest plat op een poging van Forrest. Net na het uur werd Anderlecht dan toch beloond: een voorzet van Appiah werd door Jozo Simunovic tegen de eigen netten gedevieerd. Nadien bleef een massale belegering van het Schotse doel echter uit, aan de overzijde konden Simunovic en Dembélé niet voor de gelijkmaker zorgen. Op die manier tikte de klok ongenadig weg in het nadeel van Paars-Wit. Na 92 minuten voetballen bleef het zo bij een knappe maar helaas onvoldoende 0-1-overwinning, waardoor RSCA het Europese toneel verlaat met 3 punten op het conto.

Doelpunt : 62' Simunovic (own-goal 0-1)

RSCA : Frank Boeckx, Dennis Appiah (89' Massimo Bruno), Kara Mbodji (75' Josué Sa), Uros Spajic, Ivan Obradovic, Sven Kums, Leander Dendoncker, Adrien Trebel, Pieter Gerkens (78' Lukasz Teodorczyk), Sofiane Hanni & Henry Onyekuru

Lees verder