Overzicht internationals: Debuut voor Danté

Tijdens de afgelopen interlandbreak werden zestien RSCA-spelers opgeroepen voor hun nationale ploegen. Wat ze exact gepresteerd hebben, kom je hier te weten!

Francis AmuzuSebastiaan BornauwMilan CorrynSieben DewaeleMike Trésor NdayishimiyeAlexis Saelemaekers en Albert Sambi Lokonga kwamen met de Belgische U19 in actie tijdens de eliteronde van het EK 2018, maar konden geen kwalificatie voor het eindtoernooi afdwingen in een poule met Frankrijk (2-3-nederlaag met onder andere een doelpunt van Bornauw), gastland Spanje (3-0-nederlaag) en Bulgarije (0-2-winst met een doelpunt van Dewaele). Amuzu en Saelemaekers verlieten het toernooi al na de uitschakeling in de tweede wedstrijd om met de A-kern de play-offs voor te bereiden.

Leander Dendoncker en Matz Sels kwamen niet van de bank tijdens het oefenduel tegen Saoedi-Arabië. In het Koning Boudewijnstadion werd het 4-0 dankzij onder meer twee doelpunten van ex-RSCA-spits Romelu Lukaku.

Abdoul Karim Danté maakte zijn interlanddebuut voor Mali tegen het Japan van Ryota Morioka. De jonge centrale verdediger mocht op het uur invallen en stond zo nog vijf minuten tegenover zijn ploegmaat vooraleer die gewisseld werd. De partij eindigde op 1-1. Gisterenmiddag verloor Japan met 1-2 van Oekraïne, maar in die wedstrijd kwam Morioka niet in actie.

Alexandru Chipciu won met Roemenië beide oefenduels tegen Israël (1-2) en Zweden (1-0). In dat eerste duel viel hij op het uur in, tegen Zweden startte Chipciu in de basis en werd hij zelf een half uur voor tijd gewisseld. Bij Zweden stond Isaac Kiese Thelin zeventig minuten op het veld nadat hij enkele dagen ervoor niet speelde in het oefenduel tegen Chili (1-2-nederlaag).

Ivan Obradovic moest het bij Servië stellen met een korte invalbeurt van twaalf minuten tegen Marokko (1-2-nederlaag). Tijdens de 0-2-overwinning tegen Nigeria kwam de linksachter niet van de bank.

Kenny Saief vierde zijn tweede interland bij de Verenigde Staten in de oefenwedstrijd tegen Paraguay (1-0-winst). Saief startte in de basis en werd na 67 minuten vervangen.

Lukasz Teodorczyk maakte zijn rentree bij de Poolse nationale ploeg nadat hij tijdens de vorige interlandbreak naast een selectie greep. In het duel tegen Nigeria (0-1-nederlaag) bleef Teo op de bank, tegen Zuid-Korea mocht hij aan de rust Robert Lewandowski komen aflossen. Polen won die oefenwedstrijd met 3-2 na een spannende slotfase.

Silvère Ganvoula moest met Congo-Brazzaville in Frankrijk oefenen tegen Guinee-Bissau, maar de rijzige aanvaller kwam uiteindelijk niet in actie voor zijn land, dat met 2-0 won.