Op zoek naar de limiet

Net zoals gisteren ging de Spaanse zon vroeg op voor de RSCA-kern. De coachingstaf verwachtte iedereen om 9u al opnieuw fris en monter op het trainingsveld voor wat de meest intensieve trainingsdag zou worden tijdens deze stage.

De schade na het eerste deel van een stevig tweeluik gisteren, bleef beperkt tot enkele kleine wondjes of pijntjes, maar de hele kern arriveerde met de glimlach in de Pinatar Arena. Een goeie stretching en speelse passingoefeningen brachten de motor op toerental, waarna de groep werd opgesplitst.

Vincent Kompany en Jonas De Roeck namen de verdedigende spelers mee voor oefeningen op tactische discipline en duelkracht. Terwijl Frank Vercauteren en Pär Zetterberg met het aanvallend compartiment aan de slag gingen: voorzetten vanop de flank, doelgericht samenspel en aanscherpen van het scorend vermogen. En de coach was terecht streng. Vercauteren duldde geen verslapping tijdens de oefeningen.

Enkele spelers kregen uit voorzorg wat lichter werk in de fitness: Doku, Chadli, Vanden Borre, Bakkali, Nasri en Sardella moeten overbelasting voorkomen omdat de meeste van hen recent geblesseerd waren. De namiddagtraining was in dat opzicht veel belangrijker.

Tijdens de voormiddagsessie lieten de doelmannen zich opmerken met enkele flukse tussenkomsten. Van Crombrugge, Didillon, Roef en Rik Vercauteren toonden zich bijzonder alert.

Belofte-keeper Rik Vercauteren: “Met Hendrik, Thomas en Davy heb je drie doelmannen waar ik enorm veel kan van oppikken, door hen goed in het oog te houden. Met Max de Jong erbij maak je enorme progressie… voorbeeld over de plaatsing in je doel.  En dan die harde trappen die op je afkomen. Da’s net iets anders dan bij de U21.

Wedstrijdvormen aan hoog tempo

Om 15u, onder een aangename zon, ging het trainingsritme voor de tweede sessie nog de hoogte in. De warming-up zorgde nog voor enkele verrassende en grappige oefeningen, maar daarna werd het bikkelhard. Op de helft van een veld werd de spelvormen van gisteren herhaald door vier teams, maar nu met het accent op positie voor doel en afwerking.

Aan een hels tempo spurtten de teams van doel naar doel om voorzetten af te werken. Kwaliteit vroegen ze, kwaliteit kregen ze. Michel Vlap, Sambi Lokonga, Alexi Saelemaekers, Kemar Roofe en Vincent Kompany himself scoorden enkele pareltjes die misschien wel het dagoverzicht zullen halen.

Daarna sloot de training af met wedstrijdjes over het volledige veld, met hoge pressing, felle duels, blitse acties en een enorme gedrevenheid bij de beide teams tussen de lijnen. Gesakker om een foute pas, gejuich bij een prima afwerking. ‘Team Kompany’ -met een sterke Colassin- won van ‘Team Lokonga’ met 2-1 na goals van Doku en Vlap (die ook een assist gaf) en Lokonga, die zijn team nochtans op voorsprong had gebracht.

Morgen staat maar één training gepland, na de middag volgt een teamactiviteit in #CampMauve. Fans kunnen alles blijven volgen via Facebook, Twitter en Instagram (stories & wall).


FOTO'S

Lees verder

@okeboquansah @Silvio_Proto1 @rsca_online_fr @RscAnderlechtEN 🚀👀