Ook Anouar Ait El Hadj blijft tot 2022 bij RSCA

In de eindspurt van deze transferperiode blijft RSCA ook oog hebben voor zijn jonge talenten. Na Sieben Dewaele heeft nu ook Anouar Ait El Hadj zijn contract bij de club verlengd tot 2022.

Anouar is een écht product van de RSCA Belfius Academy. De vinnige, creatieve middenvelder speelt sinds de U11 bij paars-wit en maakt sinds dit seizoen deel uit van de A-kern. In de openingswedstrijd debuteerde Ait El Hadj in het eerste elftal, toen hij tegen KV Oostende drie minuten voor affluiten Pieter Gerkens kwam vervangen.

Ook tijdens de voorbereiding liet de 17-jarige spelverdeler leuke dingen zien, onder meer in de gewonnen wedstrijd tegen Benfica, waar hij Doku de assist voor de 0-1 voorschotelde.

Anouar Ait El Hadj: “Als kleine jongen bij de U11 hoop je natuurlijk ooit op dat grote veld te staan. Zeven jaar later mag je dan plots meetrainen met Samir Nasri en Nacer Chadli. Dat zorgt natuurlijk voor veel vertrouwen. Ik ben trots dat we kansen krijgen in deze mooie club.”

Michael Verschueren: “Anouar is een typische speler voor Anderlecht. Op zijn 17de speelt hij al met veel branie. Hij is balvast, snel, wendbaar en heeft een uitstekende actie in huis als aanvallende middenvelder. Uiteraard kijk je als club op het einde van de zomermercato nog uit naar een aantal opportuniteiten, maar je mag ook de langetermijnvisie van de club niet uit het oog verliezen. Vanuit die optiek is het belangrijk dat we een talent zoals Ait El Hadj langer kunnen aan de club verbinden.”

Lees verder

Embedded thumbnail for 100 dagen coach Vincent Kompany
Video
Exact 100 dagen geleden hing Vincent Kompany zijn voetbalschoenen aan de haak om coach te worden van RSCA. Dringend tijd voor een vragenvuur van kritische experten, dachten de U10 van Sporting.

Onze Pre-Black Friday-deal is beschikbaar op rsca.be/shop - Krijg 35% korting op al onze lifestyle items. Shop now. ⚫🟣⚪