"Onze laatste strohalm proberen grijpen"

Morgenavond speelt RSC Anderlecht haar laatste thuiswedstrijd in de groepsfase van de UEFA Champions League, met als tegenstander de Duitse landskampioen Bayern München. Daags voor de wedstrijd spraken Hein Vanhaezebrouck en Leander Dendoncker de verzamelde pers toe in het Constant Vanden Stockstadion.

"We zijn niet de sterkste ploeg, maar in het voetbal is het niet altijd de sterkste ploeg die wint", aldus Vanhaezebrouck. "We moeten er alles aan doen om deze laatste strohalm te grijpen, want als we nog iets willen rapen, zal het morgen moeten gebeuren. We zien na de wedstrijd wel waar we voor staan. Als Celtic tegen PSG voor een verrassing zou zorgen, is een gelijkspel voor ons ook niet voldoende. Hoe dan ook zal Bayern ons niet onderschatten, want zij zullen op de slotspeeldag nog voor groepswinst willen gaan. Het is de bedoeling om van de laatste twee wedstrijden nog iets te maken, maar het spreekt intussen voor zich dat we in een erg zware poule zitten. Thuis tegen PSG hadden we bijvoorbeeld altijd moeten scoren, maar efficiëntie is het allerbelangrijkste op dit niveau. Als je efficiënt bent, ben je in staat om voor verrassingen te zorgen, dat heb ik tijdens mijn vorige Europese campagnes ook al ondervonden."

Leander Dendoncker was het met zijn coach eens over het belang van de wedstrijd van morgen. "Het is een beetje de laatste kans voor ons, dus de motivatie is zeer groot om zeker voor eigen publiek nog iets te tonen en een mooi resultaat te behalen. Gezien de resultaten is Bayern zeker in vorm, met de nieuwe trainer (Jupp Heynckes, red.) hebben ze hun vertrouwen wat teruggevonden. Maar goed, morgen moeten we uitgaan van eigen sterkte om zo zelf iets te proberen forceren."

Lees verder