Oleg Iachtchouk ruilt trainerschap voor rol als spelersbegeleider

Op de RSCA Belfius Academy is vandaag RSCA - legende Oleg Iachtchouk uitgezwaaid. De gewezen spits van de club neemt afscheid als jeugdtrainer van de Academie. Hij wil zijn professionele leven een andere wending geven en zal voortaan op zelfstandige basis spelers begeleiden in hun traject. Iachtchouk was de voorbije seizoenen jeugdtrainer bij o.a. de U13 en de U14, maar hij voelt dat het trainerschap uiteindelijk niet helemaal zijn ding is. Daarom kiest de Oekraïner voor een andere uitdaging. Hij wil zijn ervaring ten dienste stellen van (jeugd)spelers die net zoals hem in België neerstrijken op zoek naar succes in het voetbal.

“In die hoedanigheid zullen we Oleg uiteraard nog wel op Neerpede terugzien, natuurlijk. Het siert hem dat hij eerlijk is met zichzelf en met de club en op zoek is gegaan naar een rol waar hij zich goed in voelt”, zegt Jean Kindermans, directeur van de RSCA-Academy. “Oleg zal ons nog veel diensten kunnen bewijzen bij de integratie van spelers bij RSCA. Hij weet perfect welke noden er soms zijn bij jonge spelers. Hij maakte het zelf mee. Zijn ouders waren vaak gastgezin voor spelers van RSCA en werkten ook op Neerpede. Die expertise zal hij nu kunnen delen. We zijn Oleg dankbaar voor zijn engagement als jeugdcoach de voorbije jaren en wensen hem veel succes. Maar we zien hem vast wel snel terug.”

Oleg Iachtchouk was zestien, toen scouts van RSC Anderlecht hem ontdekten en naar ons land haalden. In 1996 debuteerde hij bij het eerste elftal. In zijn eerste seizoen scoorde hij een hattrick tegen Charleroi en later beleefde hij de roemrijke Champions League-campagne vanop de eerste rij, samen met o.a. Jan Koller en Tomasz Radzinski. Hij scoorde 31 goals voor RSCA.

Uiteraard zal Oleg altijd welkom blijven in het Lotto Park.