"Nog vier moeilijke duels waarin we vol onze kans gaan"

Zondag maakt Paars-Wit de verplaatsing naar het Brugse Jan Breydelstadion. Hein Vanhaezebrouck en Leander Dendoncker blikten vooruit op die clash.

Coach Vanhaezebrouck is er zich van bewust dat het duel op het veld van de leider erg belangrijk wordt. "Er resteren ons nog vier moeilijke duels waarin we vol onze kans moeten gaan", opende de coach. "Na de thuismatch tegen Club Brugge kwamen we terug tot op drie punten, maar nadien kenden we pech bij Standard en Genk. We focussen ons op de tweede plaats, maar door te winnen kunnen we ook verder uitlopen op de andere ploegen. Iedereen weet dat het moeilijk wordt, maar moeilijk gaat ook. Iedereen moet erin geloven. Uit de heenmatch van vier weken geleden herinner ik me dat we beter waren dan Club en meer kansen afdwongen. We gaan altijd voor het maximum, al lieten zij nog niet veel punten liggen thuis."

Leander Dendoncker was het eens met zijn coach. De aanvoerder verwacht zondag een mooie topper. "We moeten van onze eigen sterktes uitgaan, thuis hebben we hen immers ook geklopt. De afgelopen maanden was ik zelf niet top, maar de laatste weken gaat het beter. Ik hoop het seizoen nog goed te kunnen beëindigen, zowel individueel als collectief. We zijn de laatste maanden gegroeid, dat hebben de fans kunnen zien tijdens de afgelopen matchen. Zondag zullen we meer weerwerk kunnen bieden dan tijdens onze uitwedstrijd in december."

Ook de coach vindt dat Paars-Wit het de laatste weken niet onaardig doet. "We hebben al goeie play-offs afgewerkt op basis van spelniveau. Het enige wat ik kan opmerken, en dat is al sinds mijn eerste match hier, is dat de efficiëntie omhoog moet. Iedereen kan van iedereen winnen, de niveaus liggen dicht bij elkaar en net daarom is die efficiëntie zo belangrijk. Het wordt nog een mooi gevecht om de eindposities te bepalen. Club Brugge staat er goed voor, maar het wordt nog spannend. Met 12 op 12 zijn we zeker tweede, dat weet ik (lacht). Maar we moeten het match per match bekijken, zeker als je nu 9 op 18 telt. Als je er wel in slaagt om te winnen op Club, leg je hen redelijk veel druk op en dan zien we wel."

Lees verder