Negen RSCA-speelsters bij de Red Flames

De interlandonderbreking bij de mannen is achter de rug, maar de nationale damesploegen hebben dit kalenderjaar nog enkele internationale opdrachten voor de boeg.

De Red Flames hebben volgende week nog een stage gepland, met aansluitende oefenwedstrijd tegen Rusland. Voor de Belgische nationale ploeg werden niet minder dan negen RSCA-speelsters opgeroepen door bondscoach Ives Serneels. Tine De Caigny, Laura De Neve, Laura Deloose, Lenie Onzia, Charlotte Tison, Elke Van Gorp, Ella Van Kerkhoven, Sarah Wijnants en recordinternational Aline Zeler worden aanstaande dinsdag, 21 november, bij de nationale selectie verwacht. Op donderdag 23 november wordt er dan om 15.00 uur tegen Rusland geoefend.

In de Russische selectie loopt nog een paars-witte dame rond overigens, Kathia Gokhman kreeg immers ook een oproepingsbrief in de bus. De andere opgeroepen internationals zijn Rachel Cushieri (Malta, dat twee keer in en tegen de Verenigde Arabische Emiraten oefent) en doelvrouw Doris Bacic (die het met Kroatië op verplaatsing opneemt tegen Jordanië).

Vooraleer de interlandbreak van start gaat, nemen de dames het eerst nog in de Superleague op tegen STANDARD. Veel succes, Ladies!

Lees verder