Morioka en Teodorczyk bezorgen Paars-Wit de zege

Paars-Wit heeft dankzij een 2-3-zege op het veld van SV Zulte Waregem een 6 op 6 beet. Ryota Morioka en Lukasz Teodorczyk zorgden op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie voor de doelpunten. Essevee kwam op het einde nog aandringen voor de gelijkmaker, maar RSCA hield stand en lijkt zo net op tijd weer de goeie vorm te pakken te hebben.

Coach Hein Vanhaezebrouck behield het vertrouwen in de ploeg die vorig weekend Excel Moeskroen klopte en vatte de wedstrijd aan met dezelfde elf hoofdrolspelers. Die keuze werd al snel beloond, want na amper twee minuten spelen werd een voorzet van Appiah keurig afgewerkt door Ryota Morioka. De fauw zorgde voor dreiging namens de thuisploeg en krulde een vrije trap net naast de kruising, maar het doelpunt viel aan de overkant. Eerst kon Morioka net niet bij een voorzet van Gerkens, maar twee minuten later gaf die laatste wel een prima assist op Lukasz Teodorczyk. De Pool schoof het leer beheerst voorbij Bossut en verdubbelde zo de Anderlechtse bonus. Net voor het halfuur sloeg Essevee echter terug: Sels pakte eerst nog uit met een prima save op een knal van Olayinka, maar op de daaropvolgende hoekschop knikte Baudry de 1-2 tegen de netten. Lang hield die echter niet stand, want het was opnieuw Lukasz Teodorczyk die, door slim de buitenspelval te ontwijken, de 1-3 op het bord zette na 32 minuten. Met die tussenstand trokken beide ploegen de kleedkamers in na een boeiende eerste helft.

Het tempo van de eerste helft vond geen vervolg na de rust, grote kansen bleven uit. Saief vond Morioka wel aan de rand van de zestien, maar de Japanner kon niet op doel schieten. Saief en Gerkens hadden elk nog even een blessurebehandeling nodig, maar beiden konden de wedstrijd uiteindelijk wel uitspelen. Na 73 minuten zorgde Walsh voor enige opwinding, hij tikte een voorzet van Kaya tegen het zijnet. Zulte Waregem gaf zich niet gewonnen en bleef voor de nodige druk zorgen, maar Saponjic knikte het leer voorlangs en Baudry zag zijn tweede van de avond terecht afgekeurd worden wegens buitenspel. Vijf minuten voor tijd zorgde Saponjic dan toch voor een spannende slotfase, hij strafte verdedigend mistasten van Paars-Wit af en scoorde zo de 2-3. In het slot kwam Olayinka nog dicht bij de gelijkmaker en kwam ook doelman Bossut nog mee naar voor op vrije trap, maar Paars-Wit hield stand en boekte zo een belangrijke uitoverwinning. Volgende week zondag, 11 maart, sluit RSCA de reguliere competitie af met een thuiswedstrijd tegen Royal Antwerp FC.

RSCA: Matz Sels, Dennis Appiah, Uros Spajic, Leander Dendoncker, Ivan Obradovic, Kenny Saief, Sven Kums, Adrien Trebel (90+3’ Josué Sá), Ryota Morioka (79' Francis Amuzu), Pieter Gerkens & Lukasz Teodorczyk (89' Silvère Ganvoula).

Goals: 2' Morioka (0-1), 12' Teodorczyk (0-2), 28' Baudry (1-2), 32' Teodorczyk (1-3), 85' Saponjic (2-3).

⚽ #SVZW 2-3 #RSCA @ FULL TIME ? Come on you Mauves! #COYM #ZWAAND