"Moeilijke opdracht voor elk team van ons niveau"

Morgen, dinsdag 5 december, staat RSC Anderlecht voor haar laatste wedstrijd in de UEFA Champions League van dit seizoen. In Celtic Park zal Paars-Wit echter voor een heuse stunt moeten zorgen indien het na Nieuwjaar nog wil aantreden op het Europese toneel. Winnen met drie doelpunten verschil op Schotse bodem betekent een ticket voor de Europa League, maar op de persconferentie daags voor de wedstrijd beseften Hein Vanhaezebrouck en Sven Kums dat dat geen vanzelfsprekende opdracht is.

"Celtic is een sterk team, zeker thuis", opende Vanhaezebrouck. "Voor elk team van ons niveau is het moeilijk om hier iets te komen rapen. Had de wedstrijd in Brussel plaatsgevonden dan hadden we een goeie kans gehad, maar we zijn nu eenmaal in Glasgow en hier liggen de kaarten heel anders."

Ook Sven Kums was zich bewust van het feit dat het morgen geen makkelijke opdracht wordt. "Als je thuis verliest tegen Celtic, dan weet je dat het moeilijk gaat worden tegen andere teams. Morgen hebben we een laatste kans tegen Celtic, laat ons hopen dat we die kans grijpen om een goede wedstrijd te spelen en hier iets te rapen. We weten dat we nog een kleine kans hebben, dus gaan we gewoon voor het maximum."