Michael Verschueren voorgesteld als sportief directeur

Voorzitter Marc Coucke stelde woensdag 28/11/2018 in het Constant Vanden Stockstadion Michael Verschueren officieel voor als sportief directeur van RSC Anderlecht. Verschueren maakte van de gelegenheid gebruik om zijn strategie toe te lichten: “De focus zal meer op het sportieve aspect komen en niet langer alleen op het financiële”.

De plannen van Michael Verschueren steunen op zeven pijlers:

  • Het eerste elftal en de jeugdacademie dichter bij elkaar brengen;
  • Talenten langer bij RSC Anderlecht houden;
  • Nieuwe mensen aantrekken;
  • Oprichting van een adviesraad voor transfers;
  • De medische staff stroomlijnen;
  • De scouting richten op een vroege opsporing van talenten;
  • De RSCA Academy internationaliseren.

“De voornaamste doelstelling is het winnen van prijzen, niet het zo snel mogelijk opstrijken van een mooie transfersom”, aldus Verschueren. En daarvoor trekt RSC Anderlecht volop de kaart van de jeugd. Het is de bedoeling om talenten uit de eigen academie langer bij ons te houden. “We willen onze beste jeugdspelers in het Constant Vanden Stockstadion zien uitblinken, niet in het buitenland.” Een vlotte doorstroming van jeugd naar het eerste elftal is dan ook van groot belang. “Elk seizoen moeten er minstens twee jeugdspelers hun kans krijgen in het eerste elftal”, lichtte Verschueren toe.

Daarnaast gaat de RSCA Academy internationaal. Zo bewandelen Michael Verschuren en zijn ploeg al enkele pistes in de Verenigde Staten en China. “We beschouwen de globalisering van het voetbal als een opportuniteit voor RSC Anderlecht.” Het doel is om de sportieve resultaten van voetbalacademies te maximaliseren.

Om de verschillende doelstellingen te kunnen realiseren, zal RSC Anderlecht nieuwe medewerkers aantrekken. Een eerste aanwinst werd al voorgesteld met nieuwe assistent-coach Pär Zetterberg, die het DNA van de club belichaamt. Ook het medisch departement en de scoutingscel zullen naar een hoger niveau getild worden.

Lees verder